BIST 9.711
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.446,48
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a MKYK'yı bıraktıran telefon trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parki MKYK toplantısını ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmek için yarım bıraktı. Erdoğan Trump'ın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de görüşme yapacak.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan MKYK toplantısına başkanlık ediyordu. Ancak toplantıyı yönetme görevini Başbakan Binali Yıldırım'a bırakan Erdoğan, salondan ayrıldı. Ayrılık nedeni ise ABD Başkanı Donald Trump'la yapacağı görüşmeydi. Trump'la görüşme yapan Erdoğan'ın kısa bir süre sonra da Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceği açıklandı.

AK Parti MKYK toplantısının ardından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmenin sona erdiğini duyuran isim oldu. Ünal, "Erdoğan ile Trump arasındaki görüşme sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, birazdan Putin ile görüşecek" dedi.

Erdoğan'ın Trump ve Putin görüşmelerine ilişkin açıklama yapılması bekleniyor. 

CHP'nin Adalet Yürüyüşü ile ilgili sorularına cevap veren Ünal, "CHP sözcülerinin açıklamaları şaşırtıyor" dedi.

Ünal şöyle devam etti:

"CHP’nin bu yürüyüşü MKYK toplantısında özel olarak ele alınmamıştır. İç ve dış siyasi gelişmeler çerçevesinde ele alınıp konuşulmuştur. CHP sözcülerinin açıklamaları beni de şaşırtıyor. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz denir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının son 8 yıldaki siyasi pozisyonlarına söylemlerine baktığımızda hangi dönemde millet hassasiyetleriyle hareket ettiği araştırılsa çok fazla bir şeyle karşılaşamayız herhalde. Bugün de maalesef mesele adalet değil. Bizim adaletten anladığımız her şeyin yerli yerine koymaktır. Bu çerçevede baktığımızda CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının söylemlerine baktığımızda bu ülkenin savcısı şehit edildiğinde teröristlerin savunuculuğuna soyunuyorsa, Avrupa’dan Türkiye için yaptırım talebinde bulunuyorsa, 17 Aralıktan sonra paralel devle yapılanmasına kalkan oluyorsa, YPG ve PYD ile ilgili “terör örgütü değildir” deniyorsa burada adaleti nerede arayacağız? Ve CHP’li sözcüler yürüyüşte korkmadan yürüdüklerini söylüyorlar. Evet devletimiz gereken güvenliği sağladığı için güvenle yürüyecekler. Mesele 15 Temmuz gecesi cesaretle yürümekti."

15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

"11 Temmuz’da iç tüzük konusu komisyonda görüşülmeye başlanacak. 15 temmuz yaklaşırken CHP’nin tutumu da son derece içler acısı bir görüntü sergiliyor.

Bu törenler cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşecek olan resmi devlet törenleri. 15 temmuz destanına önemli bir katkısı olmuştur Ak parti teşkilatlarının. AK Parti teşkilatını tebrik ediyorum. 15 Temmuz gecesi selalalrın okunmasıyla birlikte 81 ilimizde demokrasi nöbeti tuttuğumuz meydanlara doğru demokrasi yürüyüşünü gerçekleştireceğiz."

11 TEMMUZ'DA İÇTÜZÜK ANAYASA KOMİSYONU'NDA GÖRÜŞÜLMEYE BAŞLANACAK

"İçtüzük konusuna gelince, MHP'ye bir paket sunuldu. 11 Temmuz'da Anayasa Komisyonu'nda içtüzük görüşülmeye başlanacak." 

15 TEMMUZ'UN YIL DÖNÜMÜ PROGRAMI

"15 Temmuz anma törenleri yaklaşıyor. Türkiye travma yaşadıktan sonra bu travmayı üzerinden atmaya, normalleşmeye çalışıyor. 15 Temmuz yaklaşırken CHP'nin tutumu da son derece içler acısı bir görüntü sergiliyor. Biz de o gece AK Parti olarak 00:13'te salaların okunması gibi, diğer vatandaşlarımız gibi 81 ilimizde demokrasi nöbeti tuttuğumuz meydanlara doğru yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz."