BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,48
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a Manukyan diyen lider

DP lideri Cindoruk, Başbakan'ı geçmişte gördüğü Melodram Kumpanyası tiyatro oyuncusu Manukyan'a benzetti.

Abone ol

Cindoruk, Başbakan Erdoğan için "Ağlamasını çok beğendim. Birinci sınıf melodram artisi gibi ağlıyor. Melodram Kumpanyası'ndaki Manukyan da böyle ağlardı. Önce tıkanır, sonra boşalırdı. Çünkü numaradan yapıyordu" dedi.

Anayasa Referandumu tartışmasıyla siyaset meydanı ısınırken, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk Habertürk'e konuştu.

"27 MAYIS'TA 4 YAŞINDAYDIN"

Darbe döneminde asılan gençlerin ailelerine yazdığı mektup nedeniyle ağlayan Başbakan Erdoğan'a "Abartmasın" diye seslenen Cindoruk, darbeden Başbakan Erdoğan'ın hiçbir zarar görmediğini söyledi. Cindoruk şöyle konuştu:

"BENİM YANIMDA BU ARKADAŞ YOKTU"

"Maziye bakarak gelecek kurulmaz. Maziden faydalanır insanlar. Sistemi ağlama duvarına getirirseniz olmaz. Başbakan diyor ki '27 Mayıstan biz de zarar gördük'. 27 Mayıs'ta doğmamıştın bile. Ya da doğduysan 4-5 yaşındaydın. O zararı görenler bizleriz. Darbeden zarar gören partinin başıyım. Başbakanlarımız, bakanlarımız asıldı. 4 ay Sayın Demirel ile birlikte Zincirbozan'da kaldım. 2.5 ay sıkıyönetim hapishanesinde kaldım, 1 aya yakın ev hapsinde kaldım. Benim yanımda bu arkadaş yoktu. Bunlardan hiçbirini görmedim. Deniz Baykal vardı Zincirbozan'da. O yüzden abartmasınlar. Darbeler onlara hiçbir zarar vermedi. Aksine o darbelerden siyasi parti kurdular".