BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,60
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a İstanbul'da coşkulu karşılama

Cumhurbaşkanlığı görevine başlaması sonrası ilk kez İstanbul'a gelen Erdoğan'ı büyük bir kalabalık karşıladı.

Abone ol

Göreve başladıktan sonra ilk kez İstanbul'a gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak üzere çok sayıda vatandaş Atatürk Havalimanı'na geldi.

Devlet Konukevi'nin önüne gelen vatandaşlar, oluşturulan güvenlik noktasında tek tek arandıktan sonra bariyerlerle çevrili alana alındı. Ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı flamalar taşıyan vatandaşlar, "Milli güç, milli irade" pankartı açtı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Havalimanında kendini bekleyen vatandaşlara kısa bir teşekkür konuşma yaptı.

30 Ağustos resepsiyonunun ardından İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini bekleyenlere kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

"Ankara’daki Çankaya kutlamaları bu gece anlamlıydı" diyen Erdoğan şunları ifade etti:

"Milletçe oradaki misafirlerimizle tek tek tokalaşmak, onlarla bir arada olmak, onları hemen tek edemezdik. Sizin burada daha kalabalık beklediğiniz haberini aldık. Tabii ki aranızdan ayrılanlar olmuş olabilir. Tüm kardeşlerimize çok selam söyledik.

30 Ağustos resepsiyonunun ardından İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini bekleyenlere kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

10 Ağustos’ta sizlerin ortaya koyduğu tavır, o irade, o güç inanıyorum ki Türkiyemiz’in geleceği için çok farklı bir mesaj oldu. Tabii ki İstanbul benim aşkım, istanbul benim sevdam. Bu şehirde doğdum, büyüdüm. Siyasette belli noktalara bu şehirde geldim.

Pazartesi günü KKTC’ye, Salı günü Azerbaycan’a, oradan da NATO Zirvesi'ne gideceğiz.

Sizleri çok seviyorum. Hakkınızı helal edin."