BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.423,96
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a ilk tebrik telefonu Putin'den

30 Mart yerel seçimlerinden önemli bir zaferle çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilk tebrik Rusya'dan geldi.

Abone ol

Dün yapılan 2014 yerel seçimlerinde yüzde 43.6 oy oranı ile kazanan Ak Parti oldu.Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'de 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin kesin ve net bir zafer elde ettiğinin ortaya çıkmasının ardından bugün Başbakan Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Putin'in Başbakan Erdoğan'ı yerel seçimlerde elde ettiği zaferden dolayı kutladığı, bundan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, başarı dileklerini ilettiği öğrenildi. 

secimsonuclari_banner.20140331164359.jpg

İZZETBEGOVİÇ DE TEBRİK ETTİ

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç de Türkiye'deki yerel seçimlerde elde ettiği başarı dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

"MUHTEŞEM BİR ZAFER"

İzzetbegoviç, yayımladığı mesajda, Ak Parti'nin, yerel seçimlerden "muhteşem bir zaferle" çıktığını belirtti.

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı da 30 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kutlama mesajı gönderdi.

GAZZE HÜKÜMETİNDEN DE TEBRİK GELDİ

Gazze'deki Filistin hükümeti, Hamas hareketi ve vatandaşlar, yerel seçimlerdeki başarısından dolayı Ak Parti'yi tebrik etti. Gazze'deki resmi haber ajansı Er-Ray'da yer alan habere göre, Hükümet Sözcüsü İhab el-Gusayn, "Türkiye'nin demokrasi düğününü kutluyoruz. Bu seçimlerin Türkiye'nin gelişimi ve ilerlemesini arttıracak bir faktör olmasını temenni ederiz." dedi.

Gazzeliler Ak Parti'nin başarısını, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşımlarıyla kutladı. Twiter'da "#Erdoğan_kazandı" hashtagini kullanan Gazzeliler, Facebook'taki kişisel hesaplarında ve çeşitli sayfalarda, Ak Parti'nin seçim müziğini ve Başbakan Erdoğan'ın fotoğraflarını paylaşarak gösterdi.

Gazeteci Ahmed eş-Şeyyah da sayfasında "Erdoğan kazanmıştır. Ey Gazze, sana destek veren ve ambargonun kaldırılmasını isteyen kazandı" ifadelerini yazdı.