BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,20
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a hakaretten tutuklanan eski AK Partili vekile şok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a haraketten tutuklanan eski AK Partili Milletvekili Feyzi İşbaşaran'a hapis şoku.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesinden hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan eski AK Parti Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran'ın hapsi istendi.

Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan İşbaşaran hakkında hapis “Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "tehdit" suçlarından 1 buçuk ile 6 buçuk yıl arasında hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul İl Asayiş Müdürlüğü Ar-Ge'si tarafından şüpheli Feyzi İşbaşaran'a ait cep telefonu ve Ipad de yapılan incelemede ilgili twetlerin şüpheliye ait cep telefonu ve Ipad'dan atılarak sonrasında silindiği belirtildi. İşbaşaran'ın ise ifadesinde suç unsuru içeren twitlerin A. O. isimli kişiye hitaben yazdığını belirttiği ancak bu şekilde savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik savunma olduğu kanaatine varıldığı belirtildi.

cumhurbaşkanı erdoğan'a haraketten tutuklanan eski ak partili milletvekili feyzi işbaşaran'ın hapsi istendi.jpg 

"SUÇTAN KURTULMAYA YÖNELİK"

İddianamede,Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı'na ve eşinin de kast edilerek Twitter hesabından yazmış olduğu yorum ve yazıların büyük bölümünde, Türk toplumu ve devletinin geleneklerine ve devlet yapısına ve toplumsal değerlerin bütününe aykırı nitelikte ağır, galiz küfürlerle beraber tehditler olduğu, belirtildi.

İddianamede, soruşturmaya konu olan yazıların özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı'na şüpheli tarafından tehdit içerikli olarak yazıldığı belirtildi. Söz konusu ifadelerin bir bayan ve aynı zamanda anne olan kişiye yönelecek saldırı ve insan onuruna ve kişiliğine aykırı ciddi menfi yönü bulunan bir anlam içerdiği ve suça konu twetlerin atılarak Cumhurbaşkanı'na hakarette bulunularak tehdit edildiği belirtildi.