BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.488,52
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a hakaretten tutuklanan çocuğun annesi konuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten tutuklanan M.E.A.'nın annesi Nazmiye Gök "benim çocuğum hırsızlık yapmadı" diyerek isyan etti.

Abone ol

‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan tutuklanan M.E.A.’nın annesi Nazmiye Gök, tutuklama kararını duyunca şoke olduğunu söyledi. Oğlunun cezaevinde değil okulda olması gerektiğini vurgulayan anne, "Çocuğumun okuldan eli silahlı bir terörist gibi alınıp götürülmesini kınadım. Benim çocuğum hırsızlık yapmadı, kimsenin namusuna göz dikmedi. Yüz kızartıcı bir suçu yok"dedi.

Konya'da dün 'Devrim şehidi' Kubilay'ı Anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği ileri sürülen lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A., bugün okulundan alınarak çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

"BU ŞEKİLDE TUTUKLANMASINI KABULLENEMİYORUM" 

Hürriyet'e konuşan M.E.A.’nın annesi Nazmiye Gök karara isyan etti. Çok perişan olduğunu ifade eden Nazmiye Gök, oğlunun bu şekilde alınıp tutuklanmasını kabullenmediğini söyledi. Gök olayı şöyle anlattı: "Kubilay için anma töreni düzenlenmiş. Orada bir konuşma yaptı. Akşam da eve geldi ve uyudu. Sabah okula gönderdim. Sabah 09.00’da öğretmeni aradı. ‘Güvenlik şubeden memurlar burada M.E.A.’yı götürmek istiyorlar’ dedi. Çocuk şubeye götürecekleri söylendi. Bunun üzerine ben de şubeye gittim. Oraya getirdiler ifadesi alındı. Daha sonra çocuk da, ‘Anne burada bekleme ifademi alıp bırakırlar’ dedi. Oradaki memurlar da aynı şeyi söyledi. Sonra ben eve geldim. Evdeyken oğlumun tutuklandığı haberini aldım. Şoke oldum."


a.20141226025427.jpg 

Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesine göre M.E.A. hakkında dava açılırsa Cumhurbaşkanı'na hakaretten 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Ailesinin tek çocuğu olan M.E.A için annesi, "Oğlum çok heyecanlı, kendi düşüncelerini savunan bir çocuk. Oğlum benim yüzümü kızartacak bir suç işlemedi. Çocuğu okuldan alıp karga tulumba götürecek bir şey yapmadı. Çocuk, Konya Kapalı Cezaevi’nde. Geceyi orada geçirdi. Tutuklama kararının memleketin yüz karası olduğunu düşünüyorum. Çünkü çocuk o daha, okulunda olması gerekirken şu anda cezaevinde. Tek çocuğum. Bir an önce çıkmasını istiyorum." dedi.