BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,18
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan’a Gezi Parkı sonrasında cevap

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın Samsun’da yaptığı ‘statükoya bekçi arıyorlar’ açıklamasını değerlend...

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın Samsun’da yaptığı ‘statükoya bekçi arıyorlar’ açıklamasını değerlendirdi. İhsanoğlu, “Ben yine polemiğe girmeyeceğim. Fakat ben Anayasa’ya bekçiyim, ben devletin birliğine, milletin dirliğine, bütünlüğüne bekçiyim” dedi.
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Beyoğlu Taksim’de vatandaşlarla buluştu. Ziyarete CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile bazı MHP’li yöneticilerin de aralarında bulunduğu bir heyet eşlik etti.

İHSANOĞLU’NUN İLK DURAĞI TAKSİM GEZİ PARKI OLDU
İhsanoğlu ve beraberindeki heyetin ilk durağı Taksim Gezi Parkı oldu. Burada vatandaşlarla sohbet eden İhsanoğlu, parkta gezintiye çıkan bir ailenin fertleriyle ayak üstü sohbet etti ve 3 aylık bir bebeği sevdi. Bu sırada parktan geçen bir vatandaş ise İhsanoğlu’na nostaljik tramvay maketi hediye etti. İhsanoğlu hediye için vatandaşa teşekkür etti.

JAPON TURİSTLERDEN İHSANOĞLU’NA ALKIŞ
Gezi Parkı çıkışında bir grup Japon turist İhsanoğlu’nu çeken kameraları görünce bir anda İhsanoğlu’na alkış tutmaya başladı. Gazetecilerin kimi alkışladıkları sorulan Japon turistlerin ‘bilmiyoruz’ yanıtı üzerine İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olduğu söylenerek bilgilendirildi.

İSTİKLAL CADDESİ’NDE VATANDAŞLARLA SELFİE ÇEKTİRDİ
Daha sonra heyetle parktan ayrılan Ekmeleddin İhsanoğlu, İstiklal Caddesi üzerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada da caddeden geçen vatandaşlarla sohbet eden İhsanoğlu, yoğun istek üzerine selfie çektirdi. İhsanoğlu’nun destek gezisi sürerken İstiklal Caddesi üzerinde bulunan CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı balkonundan ise üzerine karanfiller saçıldı. Bu sırada vatandaşlar hep bir ağızdan “Türkiye seninle gurur duyuyor” şeklinde sloganlar attı.

ERDOĞAN’IN ‘STATÜKOYA BEKÇİ ARIYORLAR’ AÇIKLAMASINA ATIFTA BULUNDU
Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, daha sonra İstiklal Caddesi üzerinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “Başbakan Erdoğan Samsun’da ‘statükoya bekçi arıyorlar’ dedi. Siz statükoya bekçi olarak mı geliyorsunuz? Sayın Başbakan’ın bu yöndeki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki soruya İhsanoğlu, “Ben yine polemiğe girmeyeceğim. Fakat ben Anayasa’ya bekçiyim, ben devletin birliğine, milletin dirliğine, bütünlüğüne bekçiyim. Ben hak ve hukukun uygulanmasına kanun hakimiyetine bekçiyim. Ben insanların eşit muamele görmelerine bekçiyim. Ben Anayasa’da yazılı olan hükümlerin bekçisiyim” diye yanıt verdi.
(İHA)