BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a 'en yaşlı polis' sürprizi!

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda polisleri kabul etti. İşte o törende yaşananlar;

Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermedi; ancak emniyetteki "paralel yapılanma" nedeniyle hiçbir polisin haksız yere rencide edilmesine asla razı olmayacağını söyledi.

Maalesef kurunun yanında yaşta yanıyor diyerek bazı uygulamalardan kaynaklanan sorunlara da dile getiren Erdoğan, bazı şüpheler nediyle ister istemez bazı kararlar almak durumunda kaldıklarını söyledi. Törende en yaşlı polisi görmek istediğini söyleyen Erdoğan, rahatsızlığı nedeniyle bu ismin törene gelmediğini öğrenince, kısa süreli de olsa şaşkınlık yaşadı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 170. yıl dönümü vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 81 ilde görev yapan 400 polis memurunu kabul etti.

KATILMADIKLARI HABER VERİLMEMİŞ

Kabule davet edilen en yaşlı polis memuru 1928 doğumlu Ahmet Çakmak ve 1929 doğumlu Müfide Şerefkarahan’ın törene katılmadıkları konusunda bilgilendirilmeyen Erdoğan, bu iki ismin salonda olduğunu söyleyerek, anons etti. İşte tam bu sırada, her iki ismin de rahatsızlığı nedeniyle törene katılmadığını öğrenen Erdoğan, kısa süreli de olsa duraksadı ardından konuşmasına devam etti.

İşte Saray'daki o anlar;


“BU TEŞKİLAT BÖLÜNDÜĞÜ ANDA VATAN ALLAH GÖSTERMESİN ELDEN GİDER”

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye üzerinde oynanan oyunların hedefindeki kurumlardan birisinin de daima polisin ve emniyet teşkilatı olduğunu vurguladı. Her dönemde bir başka fitne ateşi yakılarak polislerde kendi içlerde bölünmeye, çekişmenin tarafı yapılmaya çalışıldığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu;

“Ülkesine ve milletine ihanet edecek kadar şuurunu kaybetmiş bir takım densizler yüzünden hiçbir polisimizin haksız yere rencide edilmesine asla razı olamam. Ama gel gör ki, maalesef kurunun yanında yaşta yanıyor. Çünkü öyle bir şüphe mekanizması geliyor ki ister istemez bazı kararları almak durumunda kalıyorsunuz. Düşününki bir başbakan olarak şahsım, yanımda her şeyimi teslim ettiğim insan veya insanlar kalkar da benim ofisimi dinlerse, benim ofisimde yaptığım görüşmeleri takip eder, izlerse peki ben nasıl onlara güveneyim. Nasıl onlarla beraber hareket edeyim. Ben sırtımı ona yaslayarak adımlarımı atıyorum. Ben dilimi onun yanında rahat konuşuyorum. Çünkü aynı aracın içerisinde önde o oturuyor arkada ben görüşmelerimi yapıyorum. Yeri geliyor devlet meselesini konuşuyorum, yeri geliyor ailevi meselelerimi yanında eşim var onunla konuşuyorum. Yani mahremimde böyle bir yerde eğer bizimle beraber olan polis teşkilatımızın mensubu birileri böyle bir maalesef yanlışı işliyorsa işte bu bir güven noktasında bunalımı meydana getiriyor, bunların tabii ki tasviyesini hep birlikte yapmak durumundayız” diye konuştu.

SİZİN ARKANIZDA CUMHURBAŞKANI VAR, RAHAT OLUN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargıda, askeriyede, üniversitede, bürokraside, iş dünyasında bu çerçevede ne sorun yaşanmışsa maalesef poliste de aynı sorun yaşandığına dikkat çekti. Tüm polislere seslendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Müsterih olun sizin arkanızda bir defa millet var, devlet var. Bundan hiç endişeniz olmasın. Sizin arkanızda hükümet var. Sizin arkanızda Cumhurbaşkanı var, rahat olun. Hakka, hukuka, vicdana, ahlaka uygun şekilde görev yapan her polisimiz benim kardeşimdir, benim evladımdır, canımdan bir parçadır. Bunu farklı bir yerde düşünemem.”