BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a delikanlılık göndermesi

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Bütün delikanlıların karizması çizilmiştir." dedi.

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, 2004 MGK kararlarına ilişkin, "Bizimkiler kuzu kuzu imzalamışlar. Hepiniz imzalamışsınız" derken, "Bütün delikanlıların karizması çizilmiştir" açıklaması yaptı.

Tan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. 2004 MGK kararına değinen Tan, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan'a, AKP kadrolarına da birkaç söz söylemek istiyorum. Biliyorsunuz bizimkilerin meşhur bir kabadayılık hikayeleri var. Kasımpaşa'dan başlayan, delikanlı yani racon kesme tavırları var. Kendinden güçlüye karşı kediMGK'ya gelen bütün bu belgeleri, ister KCK meselesinde Kürt meselesiyle alakalı gelenleri ister İslami grup ve cemaatlerin takip edilmesi ile ilgili dayatmaları bizimkiler kuzu kuzu imzalamışlar. Hepiniz imzalamışsınız. Peki başka neleri imzaladınız?"

Tan'ın, "Başbakan'ın yağdanlıklarından birisi" ve "bir sürü şaklaban türedi" ifadelerini kullanması da dikkat çekti.

Tan konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu kabadayılığın, şeffaflığın, delikanlılığın, samimiyetin neresine sığıyor? Bütün delikanlıların karizması çizilmiştir."

-"BU DA POLİTİK BİR MANEVRA"-

Çözüm Komisyonu'nun raporuna ilişkin bir soruya Tan, "Bu raporun başlığını Çözüm Raporu yerine Oyalama ve Kandırma Raporu yazsalardı daha iyi olurdu" dedi.

Dershanelere ilişkin bir soruya da Tan, "Günü kurtarma, pazarlık unsuru olan, bu da bir oyalama "2015'e erteledim', neyi erteledin. Ne kadarını erteledin? Bu da politik bir manevra" yanıtını verdi.

"Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun toplantısı bugün BDP'nin mazereti nedeniyle yapılamadı, ne diyorsunuz?" sorusuna da Tan, "Siyasi bir dolandırıcılıkla karşı karşıyayız. CHP ve MHP Kemalizm'in tek bir maddesinden taviz vermiyorlar" diyerek şöyle devam etti:

"CHP ile MHP masaya sarıldı "biz burada bir şey yaptırtmayız' dedi. Biz de o masadayız. AKP de dedi ki "ben artık oynamıyorum'. Biz de diyoruz ki dörtlü ittifak yok."

Ak Parti'ye de seslenen Tan, "Getir kardeşim anayasanı, benim gücü yetmiyor, geçirelim, halka gidelim referanduma" diye konuştu.