BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,55
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a çirkin hakaret Soylu salonu terk etti

DİSK Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çirkin protesto Süleyman Soylu'yu kızdırdı.

Abone ol

DİSK 15. Olağan Genel Kurulu'na Cizre protestosundaki çirkin sloganlar damga vurdu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı DİSK Genel Kurulu'nda bir grup sendika üyesi Cizre'deki PKK'ya karşı yürütülen operasyonları protesto etti.

Süleyman Soylu'nun salona girmesiyle başlayan protesto, bir süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sloganlara dönüştü.

süleyman soylu disk genel kurulunu terk etti

Protestolara rağmen sakin bir tavır izleyen Süleyman Soylu, salonda kendisi için ayrılan yere oturdu. Ancak Soylu'nun sakin tavırları karşısında protestocular sloganların dozunu arttırdı ve hedefi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevirdi. Protestocuların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a haraket içeren sloganlar atmaya başlaması üzerine Süleyman Soylu salonu terk etti. 

SOYLU DEMİRTAŞ'I İŞARET ETTİ

DİSK Genel Kurulu'ndan çıkışı sonrası açıklama yapan Bakan Soylu, Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı işaret ederek "Türkiye’de insanları birbirine sokan ve düşüren insan orada, siz Cumhurbaşkanına katil diyeceksiniz. Bu kabul edilebilir değildir. O salonda durmamızın bir anlamı yok" dedi. 

Soylu şöyle konuştu:

“Bir ülkenin Cumhurbaşkanına katil diyeceksiniz, hırsız diyeceksiniz, ondan sonra da orada kalacaksınız. Katil orada oturuyor, katil Cumhurbaşkanı oluyor. Katil orada. Türkiye’de insanları birbirine sokan ve düşüren insan orada, siz Cumhurbaşkanına katil diyeceksiniz. Bu kabul edilebilir değildir. O salonda durmamızın da bir anlamı yok.

Biz oraya iş barışı için geldik. Biz oraya önümüzdeki dönem Türkiye’nin atacağı adımları bir şekilde paylaşabilmek için geldik. Bir işçi sendikasının olağan genel kurulu için geldik. Böyle bir tavırla karşılanmak çok doğru değildir. Şahsıma olsa ben bunu kabul ederim. Elbette ki söylenebilir. Ama ülkemizin Cumhurbaşkanına, yüzde 52 oy almış bir cumhurbaşkanına, oradaki sloganın bir tanesi ‘Hesap vereceksin’ diyor. Biz zaten 1 Kasım’da hesabımızı verdik. Yüzde 49,5 oy aldık.”

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, protestocuları sakinleştirmeye çalıştı

KILIÇDAROĞLU VE DEMİRTAŞ YERİNDEN KIMILDAMADI

Toplantıya katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ise protestolara tepkisiz kaldı. Kılıçdaroğlu ile Demirtaş yerlerinde oturmaya devam ettiler. 

süleyman soylu disk