BIST 9.554
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.488,56
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana ah çektiren başkan!

Erdoğan, Ankara'da derinden bir ah çekti. Erdoğan'ın bu ahı, aslında CHP'li bir başkan için nedeni ise su meselesi!

Abone ol

Erdoğan, Ankara'da üç büyükşehir belediye başkan adayının isimlerini açıkladığı toplantıda yine CHP'ye yüklendi. Hazinenin hala CHP'li belediye başkanlarının borçlarını ödediğini söyleyen Erdoğan, belediye başkan adaylarında aradığı kriterleri de söyledi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği "aday tanıtım toplantısındaki" sözleri;

ABLUKA KALDIRILMALI, ATEŞKES İLAN EDİLMELİ

Bölgede ateşkes temini ve ambargoların kaldırılması ve tecrid edilmiş Filistin ve Gazze halkı mevcut. Bu kardeşlerimizin bu tecritten kurtulması lazım. Haziran 2005 ateşkes anlaşmasında ambargoların kaldırılması şartı varken ancak kaldırılmadı. Süre dolmuşken de yeni bir süre anlaşmaya uyulmadığı için uzatılmadı. Temenni ederiz ki süratle ateşkes sağlansın.

ADAY ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kamuoyu araştırması temayül yoklamaları, milletvekili ve MYK daki arkadaşlarla adaylarımızı belirledik. Bunun dışında kalan diğer il ilçe ile alakalı değerlendirme çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bazı yerlerde hala anket çalışması yaptırıyoruz. Bazı yerlerde tekrar yaptırıyoruz. Onları da en geç 15'ine kadar olan sürede peyder pey açıklayacağız. Ankara, Gaziantep ve Erzurum için adaylarımızı açıklıyoruz.

ERDOĞAN'IN ARADIĞI KRİTERLER

Eğer bir belediye başkanı çatkapı vatandaşımın evine gidip kabul edersen sizin çayınızı içmek istiyorum diyorsa. Bu muhabbeti yapabiliyorsa o başka bir ildir başka bir ilçedir. Bir vatandaş telefon ile arayıp bugün evime bekliyorum diyebiliyorsa o zaman başarılıdır. Ben böyle bir başkan istiyorum. Bunu söylerken çok ciddi bir riski partim adına üstleniyorum. Çünkü arkadaşlarıma bu denli güvenmek istiyorum.

CHP'YE SUÇLAMA

Biz seçimden seçime halkına kömür dağıtan bir iktidar değiliz. Göreve geldiğimiz günden beri fakiri arayıp bulanı kömürünü ulaştıran bir partiyiz. Sosyal bir hukuk devleti olmanın gereği budur. Kalkıp da bunu oy için yapıyorlar diyorsa ayıptır. CHP bunu yapamıyorsa bize ne? Bu ülkede kaymak takımı üretmek varsa o onların özelliğidir. Bizim öyle bir derdimiz yok. 

BAŞBAKAN AH ÇEKTİ

 Ah Türkiyem ah kimlerin elindesin. Ve bu zat dara düştüğü zaman hep şunu söyledi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle söylerdi. Belediye artan suyu alacaktı. Seninle yapılmış bir protokolüm var mı? Sen önce kendi su sorununu çöz sonra bize su ver. Biz İstanbul'dan Gebze'ye su veriyoruz. İnsanı dürüst olmaya davet ediyorum. Göz göre göre dürüstlüğü bırakıp doğru konuşmamak niye. Onun için anamuhalefet partisinin hizmet anlıyışı budur. Hazine hala CHP belediyenin o borcunu ödemeye devam ediyor. Kim ödüyor o borcu Türk milleti ödüyor. Bunu yapan kim CHP zihniyetidir. Yuvacık Barajı Kocaeli'nin ihtiyacını karşılamıyor. Onların ufku yok. Şimdi bizim belediyemiz alternatiflerini üreterek Yalova'dan su getirdik. Kavşakkaya Yuvacık Barajı'nın iki katı büyüklüğünde. 45 milyon dolarla çok çok ucuza mal edildi. Halep ordaysa arşın Ankara'da Yuvacık'ta.

ANKARA ATILAN İFTİRADIR

Yalan yanlış haber yazmada mahir olan medya kulp taktı. Arsenik miktarı yüksek, Ankara zehirleniyor dedi. Her türlü iftirayı attılar. Acaba kaç kişi zehirlendi. Ama İzmir'de... Anamuhalefet kendi içinde bir efsane çıkarmaya çalışıyor. Şöyle bir gezerken Sağlık Bakanı'na sorun İzmir'deki arsenik miktarını sorun diyor. Nerde İzmir'de. Hemen hükükemete yüklenmeye başladı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. Aslında sevdiğim birisi. Ama o da dolduruşa gelmiş. Beydağı Barajını kim bitirdi. Biz bitirdik. Şimdi sulama kanalları yapılıyor. Gördes'i kim bitirdi. Ayın 17-18'inde İzmir'deyiz.

CHP'Lİ BAŞKANLARI YANLIZ BIRAKMADIK

Biz CHP'li belediyedir diye yanlız mı bıraktık. Yapamıyoruz dediler raylı sistem için Ulaştırma Bakanıma söyledim yardımcı oldular. Üniversiad'ın altından kalkamadılar. Biz süratle girdik. Özel kanun çıkardık. Şimdi Taha Aksoy bey'i görevlendirdik ve tamamladık bitirdik. Ama tabi bunu halkımın hepsi bilmeye bilir. Ankara'nın su olayı İzmir'in su olayı sürekli karşılaştırılıyor. Kim kaybeder yönetim kaybeder de halkıma da faturası çıkar. CHP belediyeciliği susuzluk demektir. İstanbul'a 180 kilometreden su getirdik.