BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan yüzünden tehdit edilen sanatçılar!

Başbakan Erdoğan sanatçıların 'Erdoğan ile görüşme' denilerek tehdit edildiğini açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olaylarının çözümü için davet ettiği bazı sanatçıların tehditlerden dolayı görüşmeye gelemediğini açıkladı.

Çok sayıda isim AK Parti Genel Merkezi'ne Gezi Parkı eylemlerinin çözümü için gitmişti. Heyette şu isimler yer almıştı: Mimar Selva Gürdoğan, Yönetmen Kutluğ Ataman, Üniversite Öğrencisi Nil Eyüboğlu, Tiyatro Sanatçısı Ahmet Mümtaz Taylan, Taksim Platformu Sözcüsü ve Akademisyen Prof. Dr. Betül Tanbay, İTÜ Şehir ve Bölge Planlaması Bölge Üyesi Hale Çıracı, Sosyal Medya Uzmanı Zehra Öney, Sanatçı Rumeysa Kiger, Doç. Dr. İpek Akpınar, Yayıncı Zülfikar Kürüm,Başbakan Erdoğan'a açık mektup yazan AK Parti Üyesi Bülent Peker.

SANATÇILARIMIZA BASKI YAPILIYOR

Erdoğan bugün yaptığı konuşmasında bazı isimlerin istemesine rağmen gelemediklerini içerden ve dışardan baskı gördüklerini şu sözlerle ifade etti:
"Dün akşam bazı sanatçılar geldi. Bazı sanatçılar daha gelecekti. Çok ilginç şeyler söylediler üzüldüm. Ulusal ve uluslararası bu sanatçılarımıza ağır baskı yapılıyor. Eğer oraya gidecek olursanız bütün anlaşmalarınızı iptal ederiz. Reklam vermeyiz, yayın politikalarınızı gözden geçirin. Hani demokrattınız, özgürlükçüydünüz? Nasıl oluyor bu iş?"

Erdoğan'ın bu sözleri akıllara Gezi olayları için duyarlılık çağrısı yapan sanatçıları getirdi

GÖKHAN ÖZOĞUZ DAVETİ REDDETMİŞTİ

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, davet geldiğini ancak reddettiğini Twitter'dan açıklamıştı. Özoğuz, sayfasına, "Özür dileyerek kurunun yanında yaşın da yandığı bu süreci benden daha iyi ifade edecek üstadlarımıza öncelik tanınması gerektiğine inanıyorum" notunu düştü.

AJDA PEKKAN DUYARSIZLIKLA SUÇLANDI

Gezi Parkı olaylarına destek vermeyen ve sessizliğini koruyan süperstar Ajda Pekkan bazı hayranları tarafından sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. Pekkan konu hakkında hiç bir açıklamada bulunmayınca bazı kişiler "hayranlığı bırakıyoruz" diyerek tepki gösterdilerç

Pekkan bunun üzerine "Gezi Parkı'nda yaşananlarla ilgili tavır almayan sanatçılar neredeyse linç edilecek. Ben tavır almak kadar tavır almadım da. 'Gezi Parkı korunsun' demek kadar, 'Topçu Kışlası yapılsın' demenin de demokratik bir hak olduğunu düşünüyorum. Bu saatten sonra gidip orada görünmek ve poz vermenin de çok samimi olacağını düşünmüyorum" dedi


MURAT BOZ'A SOSYAL MEDYA LİNCİ

Ünlü şarkıcı Murat Boz, Gezi Parkı eylemlerine katılmadığı için sosyal medya lincine maruz kalmıştı. Greenpeace'e üye olmasıyla tanınan Boz, Gezi Parkı eylemlerine neden katılmadığını soranlara "O kutuptaki buzullarla, küresel ısınmayla ilgili, bu farklı bir olay" demişti.

Bunun üzerine Boz'un açıklaması gazetelerde "garip bir açıklama" şeklinde yer almıştı. Boz sosyal medyada da aşağılayıcı ifadelerle şöyle küçümsenmişti: "Murat Boz dinleyen varsa artik dinlemez degil mi arkadaslar? Malum Greenpeace uyeligini buzullar, kutup ayilarina baglamis sadece!", "Murat Boz'un, Greenpeace ve Gezi Parkı direnişini bu kadar zekice (!) karşılaştırmasına şaşırmadım.", "Murat Boz'un Greenpeace üyeliği acilen iptal edilsin be..bu adamdan ancak zarar gelir ya"

Gezi Parkı protestosuna destek veren hatta canlı yayına destek tişörtüyle çıkan şarkıcı Kenan Doğulu, twitterda takipçilerine sağduyu mesajları vererek uyarmıştı. Doğulu, twitter hesabında "Küfür yok, polis taşlamak yok, sadece hakkınızı arayın medenice! Provakatörlere dikkat' yazarak herkesin direnişini demokratik bir ortamda yapmasını istedi.

KIRMIZIGÜL 'GERİCİ' DEDİ

Şarkıcı-yönetmen Mahsun Kırmızıgül'den de eylemlerle ilgili mesaj geldi. Twitter'da "Havalimanı, 3. Köprü, Kanal İstanbul, metro, metrobüs, ve tüneller istemeyen gericilerin yanında yer almam mümkün değil. Umarım sağduyu kazanır. Herkes bu olaylardan dersler çıkartarak yeniden birbirine dostça kardeşçe sarılır. Umarım her şey çözülür. Çok konuşmak doğru değil. Önemli olan insanların adil ve özgürce yaşamalarıdır" yorumu yapan Mahsun Kırmızıgül, Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediğini de açıkladı.

ALİŞAN: BEN BU İŞTE YOKUM! 

Ünlü sanatçı Alişan "Amaç doğayı korumaksa hep birlikteyiz. Ama amaç politik birtakım eylemlere girmekse, ülkede kaos yaratmaksa ben bu işte yokum. Hiçbir zamanda olmayacağım. İnsanları sağduyulu olmaya davet ediyorum. Sakin ve birbirimize saygı duyarak sorunlarımızı çözebiliriz" dedi.

Hande Yener de olayların saptırılmaya çalışıldığına vurgu yaparak "Tabi ki doğayla ilgili her konudaki hassasiyetimiz ortaya çıkmakta ve bir ağaçın kesilmesi bir dalın kırılması bile beni derinden etkilemektedir. Bu sebeple her zaman olduğu gibi bir doğanın yaşamın ve yaşam haklarının yerine getirilebilmesi için de üzerime düşeni yapmaya hazır olmakla birlikte, yaratılmaya çalışılan hiçbir taraf ve bunlara ait organizasyonlarda yer almadığımı almayacağımı tek tarafın benim için, sevgi barış ve doğa yolundan geçtiğini sevgilerimle bildiririm." demişti.

CECELİ SANATÇI ARKADAŞLARINI SİLDİ 

Gezi Parkı olaylarına isyan edip sanatçı arkadaşlarını Twitter'dan silen Mustafa Ceceli şu açıklamayı yaptı: “Ben de herkes gibi gelişmeleri Twitter’dan takip ediyorum. Ayrıca Gezi Parkı’nda kendi orkestramdan da insanlar var. Ancak bazıları ortalığı aşırı derecede velveleye veriyor. Ben de böyle davranan, her haberi yayan arkadaşlarımı Twitter’ımdan sildim. Sonra da telefon açıp söyledim.”


MASONLAR GEZİ PARKI İÇİN DEVREDE

Mason gruplarının Gezi Parkı olaylarında sanatçıları organize etmek için ayaklandığı ortaya çıktı. 

masonlardan-tehdit.jpg