BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan yolsuzluk yaptı AK Parti kapatılır!

Türköne, Başbakan'ın kendisi hakkında söylediklerine gönderme yaptı, Erdoğan'ın yolsuzluk yaptığını söyledi!

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın 'paralel yapının uşağı' dediği Mümtazer Türköne, yine AK Parti'yi kızdıracak iddialarda bulundu.

Zaman si yazarı Mümtazer Türköne bu kez "Başbakan'ın yolsuzluk" yaptığını öne sürdü. İddiasına göre de AK Parti'yi kapatma gerekçesi oluştu.

Star gazetesinde Mustafa Karaalioğlu'nun "Yüzde ellinin medyası olmasın mı?" yazısına da gönderme yapan Türköne bunun da yolsuzlukla olduğunu ve dünyanın her yerinde istifa gerektirdiğini söyledi.

İşte Türköne'nin yazısı;

KAPATMA GEREKÇESİ OLUŞTU

"Şayet AK Parti’nin finans kaynakları arasında bir dış kaynak mevcutsa, Siyasî Partiler Kanunu’nun 101/c hükmüne göre kapatma gerekçesi oluşmuş demektir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, uygun delillerle Anayasa Mahkemesi’nin önüne bir iddianame koyarsa, AK Parti kapatılabilir. Üstelik bu kapatma kararı demokrasiye değil, yolsuzluğa karşı verilmiş olur.

TÜRKÖNE STV'DEN ERDOĞAN'A YANIT VERDİ
Mümtaz'er Türköne, Başbakan Erdoğan'a Samanyolu Haber'de cevap verdi. Türköne, "Başbakan benim Prof'luğuma laf ediyor ama..." dedi veAK Parti ile ilgili bilinmeyen bir kişisel durumu açıkladı. (TAMAMI İÇİN TIKLAYIN)



BU SEFER KARARI DEĞİŞTİREMEM


2008’de kapatma davası açıldığında AK Parti savunmasının, laiklik tanımı ve arka planı hakkındaki bölümü benim kalemimden çıkmıştı. Bu sefer yolsuzluktan dolayı bir dava açılırsa, Başbakan nezdindeki ilmî kifayetimin verilecek kararı değiştirmeye yetmeyeceği aşikâr.

YÜCE DİVAN KARAR VERECEK!

Başbakan’ın, hükümetinin veya partisinin yolsuzluk yapıp yapmadığına, aralarında Yüce Divan’ın yer aldığı mahkemeler karar verecek. Önümüzdeki günlerde CHP genel başkanı, elinde bulunan ve Hükümet’in Meclis’e gelmesini engellediği Yolsuzluk Fezlekesi’ni kamuoyunun bilgisine sunabilir. ATV-Sabah devrini içeren savcılık fezlekesinin diğer bölümleri yayımlanabilir. Bizler de elimizdeki bilgi kırıntılarını bir araya getirerek siyasî sonuçlar çıkartabiliriz. Üstelik Başbakan’ın öfke patlamaları arasına sıkıştırdığı, yolsuzluktan ne anladığına dair anlayışı ve yaptığı bazı tanımlar da bize yol gösterebilir.

YOLSUZLUĞUN BİRÇOK YOLU VAR!

Başbakan’ın beni “paralel devletin uşağı” ilan ettiği konuşmasının bir yerinde kullandığı rüşvet tanımı bunlardan biri: “Rüşvet, bir memur ile sivilin iş tutmasıdır.” diyor.

Başbakan’ın içinde yer aldığı hiçbir işlem bu tanıma girmediğine göre, “Başbakan yolsuzluk yapmadı” dememiz gerekecek. Ancak öncelikle kamu erkini kullanarak yapılan yolsuzlukların rüşvetten ibaret olmadığını hatırlatalım. Para mukabili yapılan kanunsuz işe rüşvet diyoruz. Kanuna uygun ise ve yine de çıkar temin edilmişse? O zaman “irtikap” adını veriyoruz. Devletin ekonomik iktidar araçlarını kullanarak yolsuzluk yapmanın birçok yolu var. Ancak Başbakan, bize başka ipuçları da veriyor. “Kul hakkına dokunmamak” veya “hayır işlerine harcamak” gibi. 
 

CİDDİ BİR SİYASİ YOLSUZLUKTUR BU 

Fezlekede yer alan Sabah-ATV satışı için kurulan ilişkiler, şayet doğru ise basit bir yolsuzluğu değil, yolsuzluk üzerine inşa edilmiş bir siyasî düzeni haber veriyor. İktidar partisi, hükümeti elinde tutacak ve kamuoyunu etkileyecek araçları doğrudan kamu kaynaklarını kullanarak finanse ediyor. Kamu ihalesi alarak ve kamu bankalarından kredi kullanarak medya karteli oluşturmak, işadamları ve iktidarın demokrasiyi iptal ederek kalıcı bir oligarşi kurmaları demek. Başbakan’ın sığındığı sandığı ve millî iradeyi toptan değersiz ve anlamsız kılacak kadar ciddi bir siyasî yolsuzluktur bu.

ÜZERİNE DÜŞEN İSTİFA ETMEK

 Bu yolsuzluğun şahikasını Star’ın medya grup başkanı dünkü köşesinde “% 50’nin medyası olmasın mı?” sorusu ile gösteriyor. Ne dersiniz? Olsun mu? Elbette olsun. Tek şartla: Devletin parasını ve ekonomik gücünü kullanmayacaksın. Eğer iktidar partisini destekleyen medya, kamu kaynaklarından finanse ediliyorsa bunun adına dünyanın her yerinde siyasî yolsuzluk ismi verilir ve üzerlerine düşen istifa etmekten ibarettir.


erdogan-turkone.jpgTÜRKÖNE'YE ŞOK SÖZLER: PARALEL DEVLETİN UŞAĞI

AK Parti'ye kapatılma davasının gündeme alınmasını isteyen Türköne için "paralel devletin uşağı" diyen Erdoğan " İsminin önüne de bir prof koymuşlar. Senin aldığın ilim buysa biz batmışız!" dedi