BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan yine ODTÜ'lü gençlere çattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'u anma töreninde nasıl bir gençlik istediğini anlattı

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Birileri ellerinde döner bıçaklarıyla molotoflarla sapanlarla demir bilyelerle kilit taşlarıyla dolaşabilir ama AK Parti'nin gençliği bilgisayarıyla dolaşacak. O tuşlarla dünyaya yeniden dirilişimizin destanını yazacak'' dedi.

ERDOĞAN'DAN ODTÜ'YE ZEHİR GİBİ SÖZLER

(HABERİ OKU)

ODTÜ İÇİN HANGİ ÜNİVERSİTE NE DEDİ?

(HABERİ OKU)

ODTÜ ÖĞRENCİLERİ TWİTTER'I BÖLDÜ

(HABERİ OKU)

ODTÜ'DE KIYAMET KOPARTAN PROTESTO

(HABERİ OKU)

ODTÜ'DE 48 SAAT İŞGAL EYLEMİ

(HABERİ OKU)

DİNÇER'DEN FLAŞ ODTÜ AÇIKLAMASI

(HABERİ OKU)

YÖK ODTÜ İÇİN DÜĞMEYE BASTI

(HABERİ OKU)

ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLERE TERÖR BASKINI

(HABERİ OKU)


Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 76. yıl dönümü dolayısıyla AK Parti Gençlik Kolları tarafından parti genel merkezinde düzenlenen anma programına katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından gençlere seslenen Başbakan Erdoğan, Akif'in Çanakkale Destanı şiirinin son bölümündeki ''Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor peygamber'' mısrasını okudu.

Bu şiirin içinde çok ilginç tespitler olduğunu, Akif'in Bedir zaferiyle Çanakkale zaferini kıyasladığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bununla ilgili çok eleştirenler oldu merhum Akif'i, ama onlar Akif'in baktığı pencereden bakmadılar. Orada aslında tespit, o nazlanış, o yakalayış farklıydı. Akif, Mehmetçiğin destanını yazdığı kadar, şehitlerin ruhuna en güzel Fatiha tefsirlerini yazdığı kadar istikbale, atiye yönelik de bizlere çok anlamlı bir miras bıraktı.

Akif her zaman okumayı, araştırmayı, ilmi teşvik etti. Maziden devralınan mirasın öz güven içinde atiye taşınmasını, yani geleceğe taşınmasını tavsiye etti. Akif'in Asım'dan ve Asım'ın neslinden beklediği buydu. Göğsünde imanla her bir gencin istikbali şekillendirecek bir ruh ve aksiyona sahip olmasını istedi. Ben, siz genç kardeşlerimden bunu istiyorum. Birileri ellerinde döner bıçaklarıyla dolaşabilir, birileri ellerinde molotoflarla dolaşabilir, birileri ellerinde sapanlarla demir bilyelerle dolaşabilir, birileri ellerinde birçok çeşitli, akla hayale gelmez, kilit taşlarıyla şunla bunla dolaşabilir, ama AK Parti'nin gençliği bilgisayarıyla dolaşacak, o tuşlarla dünyaya evet yeniden dirilişimizin destanını yazacak.''

DUALARI YERİNİ BULDU

Başbakan Erdoğan, AK Parti gençliğinin fikirde, ilimde, düşüncede, yüksek teknolojinin tesisinde var olacağını ve ''Oku. Seni yaradan Rabbinin adıyla oku'' emrine muhatap bir gençlik olarak okuyacağını ifade ederek, ''Allah'a hamdolsun Akif'in çabaları da duaları da yerini buldu. Tıpkı Mehmet Akif'in cenazesinde toplanan gençler gibi, bugün de yüreğinde iman coşkusunu, yüreğinde mensubu olduğu medeniyetin öz güvenini taşıyan bir gençlik var'' diye konuştu.

ELİNDE BİLGİSAYAR VE KUR'AN

Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bugün tarihini bilen, medeniyetini bilen, içinde yaşadığı coğrafyayı çok yakından tanıyan, dünyayı yakından takip eden bir AK Parti gençliği var. Bugün, elinde taşla sopayla molotofkokteyliyle değil, göğsünde iman ile elinde bilgisayar, Kur'an ile zihninde ilim ile hakkı söyleyen, Hakk'a çağıran bir gençlik var. Hiç tereddütsüz söylüyorum o gençlik, AK gençliktir. Merhum Mehmet Akif'in Asım'da görmek istediklerini kimliğinde ve karakterinde yansıtan gençlik bu gençliktir.

odtü-yazi.jpg

İŞTE MESELE BU!

Bir gün, bir yaşlı evladını merhum Akif'e gönderiyor, 'oğlum git, Akif amcan sana bir nasihatte bulunsun'. O da merhuma gidiyor. 'Hayırdır evladım, niçin geldin' diyor. 'Babam gönderdi, git Akif amcan sana nasihatte bulunsun' dedi. Sadece bir dörtlük söylüyor, fazla bir şey yok ama o dörtlüğün içinde çok şeyler var. 'İhtiyar amcanı dinler misin oğlum Nevruz / Ne çok söyle, ne büyük söyle / Yiğit işte gerek. Lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme / Özü sağlam, sözü sağlam adam ol, ırkına çek''.

İşte mesele bu. Asım'ın neslinde o tanımı gördüm, onun için sizin elinizde her zaman Safahat olacak ve yastık altı kitabınız olarak onu okumalısınız. Sizin her zaman söyleyecek sözünüz olacak, serdedecek fikirleriniz olacak, söyleyecek sözü, serdedecek fikri kalmayıp şiddete başvuranlardan siz hiçbir zaman olamayacaksınız. Siz, şehitlerin ruhunu muazzep edecek yaklaşımlarda içinde hiçbir zaman bulunmayacaksınız. Hiçbiriniz bunlarla asla bu noktada yarışmayacaksınız. Her biriniz birer Asım olacak, her biriniz İstiklal Marşı'nın, Çanakkale destanını yürüyen müşahhas bir temsili, temsilcisi olacaksınız.''

Gençlere her zaman inandığını, güvendiğini, birlikte yol yürümekten her zaman zevk ve ayrı bir haz aldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Allah'ın izniyle son nefesimize kadar da sizlerle yol yürümeye devam edecek, bundan sonra da bu dinamik, yürekli yürüyüşümüzü farklı bir tonda devam ettireceğiz ve bundan büyük bir iftihar duyuyorum, duymaya da devam edeceğim. Yolumuz Akif'in yolu olsun'' dedi.

Konuşmasının sonunda Mehmet Akif Ersoy'a bir kez daha rahmet dileyen Başbakan Erdoğan, geçen günlerde hayatını kaybeden Akif'in torunu Ferda Argon'u da rahmetle andığını kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy ile ilgili tiyatro gösterisini izledi.