BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.433,89
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Yıldıza taziyeye gitti

Erdoğan, Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamit'in torunu Ertuğrul Osman'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün toprağa verilen Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamit'in torunu Ertuğrul Osman'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, ABD'den döndükten sonra havalimanında yaptığı açıklamanın ardından, Yıldız Sarayı Çadır Köşkü'ne geçerek, burada eşi Emine Erdoğan'la birlikte Ertuğrul Osman'ın eşi Zeynep Osman ve ailenin diğer üyelerine taziye dileklerini iletti.

Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından, çıkışta gazetecilerin soruları üzerine Başbakan Erdoğan, Ertuğrul Osman ile ABD'ye yaptığı bir ziyaret sırasında tanıştığını belirterek, bu tanışma sırasında Ertuğrul Osman'ın kendisine Türkiye'ye olan özlemini, hasretini dile getirdiğini ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak istediğini söylediğini anlattı.

Başbakan Erdoğan, Ertuğrul Osman'ı 2004 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Aslında bir hakkın iade-i itibarıydı. Ondan sonra kendisi Türkiye'ye geliş-gidişlere başlamıştı. Türkiye sevdalısıydı, vatanına sevdalı olan bir insandı. Ben kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün ailesine, milletimize sabırlar diliyorum. İnanıyorum ki milletçe de hep birlikte üzerimize düşen son görevi yerine getirdik. Gerek cenaze merasimine katılım, defin merasimindeki ilgi, alaka olsun, bunlar hakikaten milletimizin şanına uygun olmuştur.”

Ziyarete, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da katıldı.