BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.501,33
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Yavuz Bingöl için böyle konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yavuz Bingöl tartışmalarıyla ilgili sessizliğini bozdu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili sözleri nedeniyle eleştirilen Yavuz Bingöl'e sahip çıktı.

"Yani bütün sanatçılar sizin gibi düşünmeye mecbur mu? Mahkum mu?" diyen Erdoğan sanatçıları cesur olmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Saray'ındaki Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğinin (ASKON) 9. Olağan Genel Kurulunda ses getirecek açıklamalarda bulundu.

Kazanımlarının heba olmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Erdoğan, "Türkiye'nin şahlanışının engellenmesine müsaade etmeyeceğiz. Kararlılığımızdan, kutlu yürüyüşümüzden yani asil duruşumuzdan taviz vermeyecek, Allah'ın izniyle yeni Türkiye'nin sağlam bir zemine kavuşmasını hep birlikte başaracağız" dedi.

Erdoğan, on yıllar boyunca "fikir özgürlüğü", "ifade özgürlüğü" denildiğini, mahalle baskısından şikayet edildiğini belirterek, "Parmaklarını sallayarak kibir içinde kendilerini özgürlükçü, bizi de özgürlük karşıtı olarak lanse ettiler. İşte şu anda kimin, nerede durduğu ortaya çıkıyor. Biz sabrettik, asil duruş sergiledik. İşte şu anda kimin özgürlükçü, kimin baskıcı olduğunu hem millet görüyor hem insanlık görüyor" diye konuştu.

LİNÇ ETMEK İÇİN HER VASITAYI KULLANIYORLAR

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda sanatçı Yavuz Bingöl'le Yemen Türküsü'nü söylediklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Aman Allahım, o sanatçımıza söylemediklerini, çözüm süreci toplantısına katıldığı için yapmadıklarını bırakmadılar. Şu anda hala Türkiye'nin bu büyük sanatçısını linç etmek için ellerindeki her vasıtayı kullanıyorlar. Niye? 'Sen nasıl olur da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yanyana böyle bir resim verir, aynı fotoğraf karesine nasıl girersin?' Böyle bir zihniyet olabilir mi? Böyle bir baskıcı anlayış olabilir mi? Hani siz sanata değer veriyordunuz? Hani siz sanatçının yanındaydınız? Yani bütün sanatçılar sizin gibi düşünmeye mecbur mu, mahkum mu? Böyle bir şey olabilir mi? Sizin söylediklerinizi söylemediği zaman tu kaka mı diyeceksiniz? Evet, bunlardaki zihniyet, anlayış bu.

Alev Alatlı: George Orwell ayağa kalkar sizi ayakta alkışlardı

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuşan yazar Alev Alatlı'nın yaptığı konuşma törene damga vurmuştu. Alatlı,  "Siz 'Dünya 5'ten büyüktür' dediğinizde, biliyor musunuz, 'Evrensel dolandırıcılığın hüküm sürdüğü zamanda gerçeği söylemek devrimciliktir' diyen George Orwell ayağa kalkar, bu sefer de o alkışlardı. Ona, Robinson Crusoe'nun yazarı Daniel Defoe da katılırdı" diye konuşmuştu.

ALEV ALATLI'YA DA BUNU YAPIYORLAR

Bunu sadece o sanatçımıza değil, hakikati söyleyen kim olursa olsun ona yapıyorlar. İşte en son Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülünü alan değerli yazarımız Alev Alatlı'ya da bunu yaptılar. Akil İnsanlar Heyeti içinde yer alan birçok sanatçımıza, gazeteciye, düşünürlere de bunu yaptılar. Ne yaparlarsa yapsınlar Ahmet Kaya'nın bu ülkeden mahsun ayrılışıyla yüreğimiz yandı.

RUH KÖKÜ SAKAT TİPLER VAR

Çatallarla, porselen tabaklarla neler yaptıklarını, nasıl onu o akşam, o gece ödül töreninden kovduklarını hatırlayın. Ertesi günlerinde gazetelerinin köşesinde her türlü hakaret yazılarını yazanlar, şimdi ise 'Ben yazmadım' diye manevra yapan maalesef ruh kökü sakat tipler var. Hala aynı şeyleri yazıyorlar."

KENDİSİNİ DAVUTOĞLU İLE KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTEYEN YAZARLARA "EDEP ADAP BİL" UYARISI

Kendisini Başbakan Ahmet Davutoğlu ile karşı karşıya getirmek istenen yazılar yazıldığına değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Buna benzer yazılar yazıyor. Biraz terbiyeli ol ya, biraz edep adap bil. Hani büyüklerimiz der ya 'İlla edep illa edep'. Bunlarda bu yok. Kalkıyor, 'Başbakan dürüst yolsuzluk yapmaz ama Cumhurbaşkanı yolsuzlukların içinde'... Neyin var elinde? Hangi belgen, bilgin var? Neye dayanarak bunu söylüyorsun? Eğer biz o yolsuzlukların içerisinde buralara gelseydik, senin ve patronunun bu ülkedeki yolsuzluklarını meydana çıkaramazdık. Şimdi onların cevabını versinler. Bu ülkede özellikle petrol şirketlerini, hangi bankaları nasıl soymak suretiyle sahibi olduklarını bu millet biliyor, herkes biliyor. Çünkü bunlar hükümetleri istedikleri gibi kendileri yönettiler. Gazetelerinden yönettiler, başlık attılar, kabineleri kurdular ve oradan yönettiler. Ama bizi yönetemedikleri için saldırıyorlar. Mesele bu. Onun için de kusura bakmasınlar."

NE DEDİ? NE YAZILDI?

Yavuz Bingöl'ün Ahmet Hakan'ın röportajda aktardığı sözleri ile ses kaydından ham hali arasındaki farklar dikkatleri çekmişti.

AHMET HAKAN'IN YAZIMIYLA YAVUZ BİNGÖL'ÜN SÖYLEDİKLERİ
yavuz-bingölün-ahmet-hakanin-köşesindeki-kismi.jpg

YAVUZ BİNGÖL'ÜN SES KAYDINDAKİ ORJİNAL SÖZLERİ

yavuz-bingölün-ses-kaydindaki-sözledi.jpg