BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Yardımcı doçentliği kaldıran düzenleme Meclis'e geliyor!

Üniversitelerde yardımcı doçentlik unvanı kaldırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Marmara Üniversitesi'nin 135. Kuruluş Yıldönümünde yaptığı açıklamada YÖK başkanına talimat verdiğini ve yardımcı doçentliği kaldıracak düzenlemenin önümüzdeki hafta Meclis'e geleceğini açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi’nin 135. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, doktoradan doğrudan doçentliğe geçiş için "YÖK Başkanımıza bu talimatı verdik. Doçentliğin şartları da buna göre yeniden düzenlenerek inşallah büyük ihtimal önümüzdeki hafta parlamentoya gönderilecek ve böylece bu sorunu da çözeceğiz" dedi. Marmara Üniversitesi Sultanahmet Rektörlük Binası’ndaki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

YÖK BAŞKANINA TALİMAT VERDİM YARDIMCI DOÇENTLİK KALDIRILIYOR: Yardımcı doçentlikle ilgili çeşitli şikayetler vardı biliyorsunuz. Dinlediğimde ben de tatmin olmazdım. Bunun bir aldatmaca olduğunu da bilirdim. Yardımcı doçentliğin sadece bir siyasi karar olduğunu bilirdim. Biz bu ara öyle bir adım atalım ki bu ara unvanı ortadan kaldırıp doktoradan doğrudan doçentliğe geçişi sağlayalım dedik. YÖK başkanımıza bu talimatı verdik. İnşallah büyük ihtimalle haftaya parlamentoya gönderilecek ve böylece bu sorunu çözeceğiz. Artık yardımcı doçentlik olmayacak inşallah.

HEP TALİMATIM DERSANELERİ KAPATIN OLMUŞTUR'

Dersaneler gibi fırsatçı bir eğitim mekanizması doğmuştu. Dersaneleri ele geçiren FETÖ en zeki öğrencileri devşirebileceği bir imkan bulmuştu.Eğitim Bakanlarına ilk talimatım hep dersaneleri kapatın olmuştur.

HİLEYLE DERSANELERİN DEVAMI SAĞLANDI

Buna rağmen allem edilmiş kallem edilmiş bin bir hile ile dersanelerin devamı sağlanmıştır. En son olarak Nabi Avcı hocamız döneminde bu meseleyi, kökten çözme imkanımız oldu.

Açık konuşuyorum Türkiye’de imkan, para, kaynak sorunu yoktur. Bunların hepsine de artık sahibiz. Çünkü israf ekonomisini bir kenara koyan verim ekonomisini uygulamaya sokan bir iktidar var. Ben rektörümüz Emin Bey’le üniversite yıllarında çileler çektik. Rektörümüz üniversiteye benden daha fazla giderdi ben o kadar sık gidemezdim.

ZİHNİNİZİ İDEOLOJİLERİN EMRİNE VERMİŞSENİZ...

Zihninizi belirli kalıpların ideolojilerin emrine vermişseniz bilim adamı sıfatınızı kaybetmişsinizdir demektir. Tüm “bilim insanları bizim gibi düşünecektir” demiyorum haşa. Ben aklını bu tür adamların emrine verenler için söylüyorum. Milletin değerlerine saygılı olmakla bilimde en üst sıralara çıkmak birbirinin alternatifi değildir. Bizim de kendi üniversitelerimizde görmek istediğimiz budur.

HEP DESTEK VERDİM

Şahsımın mezuniyetinden bir yıl sonra bugünkü adını alan Marmara Üniversitesimiz 84 binin üzerindeki öğrenci ve 3277 öğretim üyesi ile ülkemizin önde gelen yüksek öğretim kurumları arasında mümtaz bir yere sahiptir. Pek çok milli sporcumuzun yetiştiği spor bilimleri fakültesi de başlı başına bir markadır. Üniversitemizin önünde çok büyük hedefler bulunduğunu biliyorum. Bir mezunu ve Cumhurbaşkanı olarak üniversitemize her konuda destek verdim, veriyorum. Maltepe ve Göztepe'deki külliyelerimizle ilgili çalışmaları yakından takip ediyorum.

Dünyanın en eski üniversitelerine, eğitim öğretim kurumlarına sahip bir ülke olarak bize yakışan da budur. Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomi olma hedefine ulaşabilmesi, nitelikli insan kaynağı ile mümkündür. Türkiye'nin 15 yılda yaşadığı büyük dönüşümü görebileceğimiz alanlardan biri de yüksek öğretimimizdir.