BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.306,17
POLİTİKA

Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı ile telekonferans yöntemiyle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı ile telekonferans yöntemiyle görüştü ve anlaşma imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile telekonferans yöntemiyle görüştü.

Erdoğan, görüşmede yaptığı konuşmada, Venezuela'da 20 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, huzur ve barış ortamında gerçekleştirilmesi ve hayırlara vesile olmasını diledi.

Seçimlerde Maduro'ya başarı dileyen Erdoğan, Türkiye'de 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinin yapılacağını anımsattı.

İki ülke yetkililerinin kendi aralarındaki üst düzey çalışmalarının Türkiye-Venezuela ilişkilerini geleceğe güçlü bir şekilde taşıyacağını vurgulayan Erdoğan, "Önümüzdeki hafta yapılacak seçiminizi yakından takip ediyorum, başaracağınıza inanıyorum." dedi. Erdoğan, 24 Haziran'daki seçimlerden kendilerinin de aynı başarıyla çıkmaları halinde iki ülke arasındaki ilişkilerin bu münasebetle çok daha güçlü bir şekilde gelişeceğini vurguladı.

Erdoğan, Maduro'nun 13 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'ne özel konuk olarak katılmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini dile getirdi. Erdoğan, Venezuela'nın bugün İstanbul'da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'na katılımının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirtti.

Sitene Ekle