BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.431,45
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ve Türkiye'nin altı oyuluyor

Son dönemde yargının aldığı bir takım kararlar üzerinden "Erdoğan ve Türkiye'nin altının oyulduğunu" söyleyen Yenişafak yazarı Yusuf Kaplan, darbenin siyasi ayağının asıl şimdi devreye girdiğine dikkat çekti.

Abone ol

Yenişafak Gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, bugünkü yazısında 15 Temmuz'da yapılamayan darbenin şimdi yargı eliyle yapılmaya çalışıldığına dikkat çekti. "Şimdi intikam alınıyor! Erdoğan’ın ve Türkiye’nin altı oyuluyor!" diyen Kaplan, darbenin siyasi ayağını merak edenlere bir nevi cevap verdi. Alınan yargı kararlarıyla darbenin siyasi ayağının devreye sokulmak istendiği uyarısında bulundu.

İşte Yusuf Kaplan'ın bugünkü yazısından öne çıkanlar:

Şimdi darbenin siyasî ayağı devreye girdirilmeye çalışılıyor adım adım…

ASKERÎ DARBE PÜSKÜRTÜLDÜ AMA BÜROKRATİK DARBE ALTTAN ALTA SÜRÜYOR…

Askerî darbe püskürtüldü ama bürokratik darbe henüz tam olarak püskürtülemedi: FETÖcülere büyük darbe vuruldu ama yargıda hâlâ operasyon yapıyorlar, toplumda infial oluşturacak kararlara imza atıyorlar.

Son haftalarda hükümet tarafından bu bürokratik / siyasî darbeye dönük büyük operasyonlar yapılmasının gerisinde bu gerçek yatıyor.

Şimdi spesifik olarak yargıda süren bu örtük bürokratik darbe, ülkeyi gerecek, kaosun eşiğine sürükleyecek ürpertici kararlara imza atabilir. Yargıda bu kararlara imza atanlar yalnızca FETÖcüler ya da kripto FETÖcüler değil, bürokrasinin tepesine adım adım yerleşen / sızan ulusalcı, laikçi tipler!

Bu operasyonun en son örneğini, HÜDA PAR yöneticilerine hâlen Fetö'cülükten tutuklu bulunan hukukçularca açılan 28 Şubat artığı davanın bugün muhtemelen ulusalcı tiplerce 6 yıl hapis cezası verilmesi oluşturuyor.

SİYASÎ DARBE: KAOS PLANI!

15 Temmuz saldırısı sırasında altını çizerek dikkat çekmiştim: 15 Temmuz, bir süreçtir; 28 Şubat sürecinin devamı ve yeni bir aşaması…

Türkiye’nin büyümesini, güçlenmesini, gerçek bağımsızlığına kavuşarak ve zamanla medeniyet iddialarıyla donanarak tarihî bir yürüyüşe soyunmasını önlemeyi amaçlayan çok yönlü, çok boyutlu ve son derece karmaşık bir süreç bu.

Darbenin askerî ayağı püskürtüldü ama darbe pek çok bakımdan örtük olarak sürüyor alttan alta: 15 Temmuz’un yıldönümünde darbenin siyasî ayağı devreye girdirilecek, Türkiye içerden ve dışardan siyasî, ekonomik ve stratejik saldırılarla kaosun eşiğine sürüklenmeye ve çökertilmeye çalışılacak…