BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.503,64
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ve Putin aynı karede olacaktı ama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Paris'teki BM İklim Değişikliği Zirvesi'ne katıldı. Putin, BM Aile Fotoğrafı'nda yer almadı.

Abone ol

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Paris’teki BM İklim Değişikliği Zirvesi’nde çekilen aile fotoğrafına geç kaldığı için dahil olmadığı ortaya çıktı.

Ancak Rus medyasında, “Putin isteseydi zirveye zamanında gelebilirdi. Anlaşılan (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ile görüşmek bir yana, ortak fotoğrafta bile yer almak istemiyor” yorumları yapıldı. 

Rusya merkezli Lifenews sitesi ise Paris’teki zirvede aile fotoğrafı çekildiği dakikalarda Putin’in uçağının Paris havalimanına henüz indiğini duyurdu.

BM İklim Değişikliği Zirvesi'nde Aile Fotoğrafı

PUTİN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYECEK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin Rus lider Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Paris’te görüşme yapıp yapmayacağı sorusuna şu yanıtı verdi:

“Erdoğan ile görüşme yapılması planlanmıyor. Böyle bir görüşme söz konusu değil. Görüşme olmayacak. (Putin’in) takviminde (Erdoğan ile) herhangi bir temas yer almıyor.”

ERDOĞAN ÇAĞRI YAPMIŞTI: GEL GÖRÜŞELİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü Balıkesir’de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı: 

“Rusya'ya diyoruz ki, gelin bu meseleyi de aramızda kendi sınırları içinde konuşalım ve çözüme kavuşturalım. Konuyu tüm ilişkilerimizin zarar göreceği bir boyuta vardırıp, kimseyi de sevindirmeyelim. Pazartesi günü Paris’te yapılacak BM İklim Değişikliği Zirvesi, ilişkilerimizin tamiri için bana göre bir fırsat olabilir. Bunu fırsata dönüştürmek suretiyle orada bu görüşmeleri yapma imkanımız da olabilir.”