BIST 9.643
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.496,54
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ve Putin arasında Halep görüşmesi!

Erdoğan ve Putin arasındaki görüşmede Halep'teki son durum ele alındı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir kez daha telefonda görüştüğünü; iki liderin Halep'teki insani kriz ve Suriye konusunu ele aldığını belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile bugün akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi daha yaptığı ve görüşmede Suriye'deki son gelişmeler ile Halep'teki sivillere insani yardım konusunun ele alındığı belirtildi.

Erdoğan, Putin ile son 6 günde üçüncü kez Suriye konulu telefon görüşmesi yapmış oldu.

ATEŞKES VE SİVİLLERE YARDIM KONUSUNDA MUTABIK KALDILAR

İki liderin, Halep'te çatışmaların durdurulmasını (ateşkes) ve kentteki sivillere insani yardımların ulaştırılmasını sağlamaya yönelik çabaların hızlandırılması konusunda mutabık kaldıkları belirtildi. Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin öneminin de vurgulandığı görüşmede, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Rus-Türk Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun toplantısına katılmak üzere Antalya'ya yaptığı ziyarete, ayrıca Başbakan Binali Yıldırım'ın 6 Aralık'ta Moskova'ya yapacağı ziyarete de değinildi.

KREMLİN: PUTİN VE ERDOĞAN RUS-TÜRK İLİŞKİLERİNİ GÖRÜŞTÜ

Putin ve Erdoğan arasında gerçekleşen telefon görüşmesiyle ilgili Kremlin'den de açıklama yapıldı. Açıklamada, "Görüşmede, önümüzdeki zamanda çeşitli düzeyde yapılacak ikili temaslar dahil Rus-Türk ilişkilerinin güncel konuları ele alındı" denildi. Putin ve Erdoğan'ın ayrıca Halep'teki durum dahil Suriye sorununu değerlendirdiği belirtildi.

PUTİN'DEN ADANA'DA ÖLEN ÇOCUKLAR İÇİN TAZİYE

Kremlin, Putin'in ayrıca Adana'daki yurt yangında çocukların ölümü nedeniyle taziye dileklerini ilettiğini aktardı.