BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,20
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ve Öcalan için suç duyurusu!

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na çözüm süreci için ilginç bir suç duyurusunda bulundu...

Abone ol

Türkiye’deki “çözüm süreci” nedeniyle PKK lideriAbdullah Öcalan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
 
Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi. Eminağaoğlu, “devletin birliğini, ülke bütünlüğünü bozduğu” gerekçesi ile PKK lideri Abdullah Öcalan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti’li mevcut ve geçmiş dönem başbakanları, bakanları ve HDP yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Belirtilen kişiler hakkında “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, silahlı örgütü yönetmek ve çocukları özgürlüğünden yoksun kıldıkları” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Eminağaoğlu, bu kapsamda müşteki sıfatı ile Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin’e ifade verdi.
 
İfadesinde İmralı ve Kandil arasındaki mesaj trafiği ile örgütün yönetilmesi ve sürecin yürütülmesinin ceza hukuku yönünden sorumluluk doğurucu nitelikte olduğunu vurgulayan Eminağaoğlu, Öcalan’ın örgüt üzerindeki etkisinin devam ettiğini belirtti.