BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ve İsmet Yılmaz'dan kritik görüşme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı İsmet Yılmaz arasında seçim kararı almak üzere yapılacak kritik görüşme başladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Yılmaz'ın 'erken seçim' e ilişkin kritik kararlar alacağı görüşme başladı. Görüşmenin ardından seçim kararının açıklanması bekleniyor. 

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi.

7 Haziran Genel Seçimi sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu görevlendirmesiyle başlayan koalisyon görüşmeleri, Anayasa’da belirtilen 45 günlük sürenin dolmasıyla sonuçsuz kaldı. Seçimlerden 77 gün sonra hükümet kurma süresinin 23 Ağustos itibarıyla noktalanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yeni bir süreç için düğmeye basacak.

ERDOĞAN DÜĞMEYE BASACAK!

Anayasa’nın, 45 gün içinde yeni hükümetin kurulamaması durumunda Cumhurbaşkanı’na verilen, “seçimleri yenileme ve geçici hükümet kurma” yetkisi bugün kullanılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün önce TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile görüşerek seçim kararı alacak.

HANGİ PARTİYE KAÇ BAKANLIK DÜŞECEK?

TBMM’ye bildirilecek kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Cumhurbaşkanı 5 gün içinde seçim hükümetini kurmak üzere Davutoğlu’na görev verecek. TBMM’deki temsil oranlarına göre İçişleri, Adalet ve Ulaştırma bakanlıklarına bağımsız bakanlar atandıktan sonra AK Parti’ye 11, CHP’ye 6, MHP ve HDP’ye 3’er bakanlık düşecek.