BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.438,90
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ve Hakan Fidan şikayetçi oldu!

Selam örgütü soruşturmasında telefonları dolaylı olarak dinlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MİT Müşteşarı Fidan soruşturmayı yürütenler hakkında şikâyetçi oldu. Erdoğan ve Fidan'ın dilekçeleri savcılığa ulaştı.

Abone ol

Selam örgütü soruşturması kapsamında ‘dolaylı’ olarak dinlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan, savcılığa dilekçe göndererek şikâyetçi oldu.

El Cezire Türk'ün haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yeniden inceleyip takipsizlik kararı verdiği dosya kapsamında 'doğrudan ve dolaylı' yoldan dinlenen isimlerin ‘müşteki’ (şikâyetçi) sıfatıyla ifadesi alınıyor.

İfade verenlere, dinleyen polislerden ve soruşturmayı yürüten savcılardan şikâyetçi olup olmadıkları da soruluyor. Terör Bürosu Savcısı İrfan Fidan tarafından yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme daha yaşandı.

Savcı İrfan Fidan, telefon görüşmeleri dinlenen dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a yazı yazarak ‘söz konusu soruşturma kapsamında telefon görüşmelerinin dinlemeye takıldığını, şikâyetçi olup olmadıklarını’ sordu. 

Savcılığın, sorusuna hem Başbakanlık hem de MİT Müsteşarlığı’ndan cevap geldi. İki kurum da gönderdikleri dilekçe ile dinlemeleri yapan polis ve savcılık yetkililerinden şikâyetçi olduklarını bildirdi.

Şüpheli polislere açılacak davada Başbakanlık ve MİT Müsteşarlığı ‘müşteki’ olarak yer alacak.

Bazı bakanlar ve milletvekillerine de aynı soru yöneltildi. Danışmanı Furkan Torlak’ın telefonundan yaptığı görüşmeleri dinlenen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile telefon dinlemelerine takılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski milletvekili Faruk Koca gibi isimlere de savcılıktan aynı soru yöneltildi: 'Şikâyetçi misiniz?' 

Savcı bu isimlerden de cevap bekliyor. 

17 ve 25 Aralık soruşturmalarının ardından 3 bine yakın ismin Selam örgütü soruşturması kapsamında dinlendiği ortaya çıkmıştı. Başsavcılık, Selam örgütü soruşturmasını ‘sözde terör örgütü soruşturması’ olarak nitelendirdi. Soruşturma kapsamında danışmanları dinlemeye alınarak dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gibi isimlerin görüşmelerinin kayıt altına alındığı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı olan ve o dönem Erdoğan'ın tercümanlığını da yapan Sefer Turan’ın telefonundan Erdoğan'ın Filistin ve Somali liderleri ile yaptığı görüşmelerin de dinlendiği kamuoyuna duyurulmuştu.

Terör Savcılığı, Selam örgütü soruşturmasını yürüten ve Gülen Cemaati'ne yakın oldukları iddia edilen polislere soruşturma açtı. Operasyon kapsamında aralarında Terör Şubesi'nin eski müdürleri Yurt Atayün ile Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu bazı polisler tutuklandı.