BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ve Gülen arasındaki en şiddetli çatışma!

14 Aralık operasyonu İngiliz basınının da ana gündem maddesi oldu. Financial Times Erdoğan-Gülen savaşının en şiddetli çatışması yorumu yaptı.

Abone ol

Türkiye'de gündemin ilk sırasına oturan 14 Aralık operasyonuna ve sonrasında yaşanan gelişmelere İngiliz basını da geniş yer veriyor.

Financial Times'ın Daniel Dombey imzalı haberi için "Erdoğan Gülen'e karşı: Genel Yayın Müdürü basına yapılan baskında gözaltına alındı" başlığını tercih etmiş.

Haberde, 14 Aralık operasyonu "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fethullah Gülen arasındaki savaşın en şiddetli çatışmalarından birisiydi" sözleriyle tanımlanıyor.

Gazetecileri Koruma Komitesi CPJ'in operasyona tepkisine de yer verilen haberde, Avrupa Birliği'nden de (AB) sert tepkilerin geldiği ifade ediliyor.

Son operasyonun "17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu" yıldönümünün hemen arifesinde gerçekleştiğine de vurgu yapılıyor.

Guardian gazetesinin "Demokrasiye karşı 'darbe' suçlamasıyla gözaltına alınanlar arasında gazeteciler de var" başlıklı haberinde "Operasyon Erdoğan'ın Gülen destekçilerine karşı yeni operasyonların haberini vermesinden birkaç gün sonra gerçekleşti" deniyor.

"Gülen hareketi geçmişte Erdoğan'ın iktidardaki gücünü pekiştirmesine yardımcı olmuş ve Gülen hareketini eleştirenler acımasızca cezalandırılmıştı" denen haberde gazeteci Ahmet Şık'ın operasyona yönelik eleştirilerine de yer veriliyor.

Independent gazetesinde ise 14 Aralık operasyonu "Gazeteciler ve emniyet mensupları 'terör' operasyonunda gözaltına alındı" başlıklı haberle okurlara aktarılıyor.

"Operasyon Erdoğan'ın muhalif medyayı susturma girişimi olarak yorumlandı" yorumu yer alan haberde, Fuat Avni Twitter hesabından da operasyonun önceden haber verildiği vurgulanıyor.