BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  DÜNYA

Erdoğan ve Barzani 400 kişinin nikah şahitliğini yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından organize edilen toplu nikah törenine katıldı. Başbakan Erdoğa...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından organize edilen toplu nikah törenine katıldı. Başbakan Erdoğan ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana nikah şahitliği yaptı.
Başbakan Erdoğan, Kantar Kavşağı’nda katıldığı mitingin ardından Dicle Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından organize edilen 400 çiftin toplu nikah törenine katıldı. Sahneye Mesut Barzani ve Şivan Perver ile gelen Başbakan Erdoğan katılımcıları selamladı. Daha sonra ses sanatçısı Bedri Ayseli tarafından Türkçe Kürtçe şarkılar seslendirildi. Ayseli, Kürtçe söylediği bir parçada mikrofonu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e uzattı. Bakan Eker bir süre Kürtçe şarkı seslendirdi. Anonsların Türkçe ve Kürtçe yapıldığı nikah töreninde Başbakan Erdoğan, Barzani, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, 400 çifti temsilen sahneye çağrılan gelin ve damatların nikahlarına şahitlik yaptı. Nikah memuru, yeni evlenen 400 çifti temsilen salonda bulunan gelin ve damatlara ayrı ayrı evlenmek isteyip istemediklerini sordu. Salonda bulunan gelin ve damatlar hep birlikte evet diye bağırdı. Salondan istediği yükseklikte ses alamayan Başbakan Erdoğan, salonda bulunan çiftlerin daha yüksek sesle evet demesini istedi. Bunun üzerine salondakiler daha gür sesle evet diye bağırdı.

’’BUGÜN DİYARBAKIR’DA AYRI BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ’’
Başbakan Erdoğan, evlenen çiftlerin evlilik cüzdanlarını, "Bizler resmi şahit olduk, sizler de fahri şahitler oldunuz, böylece 400 çiftimizin nikah akdini gerçekleştirmiş olduk. Gerçekten bugün Diyarbakır’da ayrı bir süreç yaşıyoruz. Evlilik de bambaşka bir süreç. Ben sizden bir şey daha rica ediyorum. Benim şartımı biliyor musunuz? Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur denge olur, dört olur bereket olur, gerisi Allah kerim” dedi.
Konuşmaların ardından Erdoğan, evlilik cüzdanlarını gelinlere verdi.

PERVER VE TATLISES’TEN DÜET
Nikah töreninin ardından Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses sahneye çıkarak, yeni evlenen çiftlere Türkçe ve Kürtçe seslendi. Perver, “Başbakanın dediği gibi çocuk yapın çocuk. Yani evlenmenin anlamı nedir ki? İnşallah her zaman bayram olacak. Bu halk her zaman bayramların yüzünü görecek. Kavgasız barış dolu kardeşçe temennimiz budur. Biz de bunu yapanların hizmetindeyiz. Kim olursa olsun yeter ki bunu yapsın. Yapanların hizmetindeyiz. Dostluk ve barış istiyoruz. Türkler, Kürtler Araplar, burada bütün topluluklar, dayı amca yeğen kardeş bir aile olmuşlar. Ne olursa olsun insanlar arasında saygı sevgi insanların daha güzel yaşamasını sağlar” diye konuştu.

“SÜRECİN ÖNÜNE ENGEL OLANA DA GÖĞSÜMÜ KOYARIM”
İbrahim Tatlıses ise, Başbakan Erdoğan’ın 4 çocuk vurgusuna atıfta bulunarak, “Benim 6 çocuğum var. İsterim ki siz de 6 çocuk yapın. Kak Mesut’a dedim ki eline taşın altına koy. Kavga ile hiçbir şey halledilmez. Her insanın bir doktor olması gerekir. Niye, doktorlar yaşatmak için vardır öldürmek için değil. Her birey bir doktor olursa öldürmek kalkar yaşamak gelir. Bu konuda kin taş üstüne taş koyarsa onun önünde eğilirim ben. Sürecin önüne engel olana da göğsümü koyarım. Engel yok engeli kaldırın aradan” şeklinde konuştu.
İki sanatçı daha sonra Kürtçe parçalar seslendirirken, törene katılan vatandaşlar ise dolasıya eğlendi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN CAMİ AÇILIŞINA KATILDI
Başbakan Erdoğan ve Barzani, toplu nikah töreninin ardından DÜ İlahiyat Fakültesi Uygulama Camisi’nin açılışını yaptı. Uygulama Camisi’nin, tüm öğrenci ve akademisyenlere hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Erdoğan, caminin yapımında emeği geçenlere de teşekkür etti.
Açılışın ardından beraberindekilerle camiyi gezen Erdoğan ve Barzani, daha sonra DÜ’den ayrıldı.
(İHA)