BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ve Bahçeli çay toplantısında ne konuştu? Abdulkadir Selvi açıkladı

Abdulkadir Selvi, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında TBMM açılışı nedeniyle düzenlenen çay davetinde yaşananları aktardı.

Abone ol

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Liderlerin çay sohbetinde ne konuşuldu?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Meclis'in açılış töreninden sonra Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın daveti üzerine bir araya gelen Erdoğan ile Bahçeli arasında yaşanan görüşmeyi anlattı. 

Erdoğan ile Bahçeli arasında biraz uzakta olanların duyamayacağı şekilde kısık sesli konuşmaların cereyan ettiğini söyleyen Selvi'nin yazısı şöyle:

Erdoğan'ın bir yanına Meclis Başkanı, diğer tarafına ise MHP lideri oturuyor. Binali Yıldırım ile Erdoğan bir süre Meclis'te yapılan düzenlemeleri konuşuyorlar. Biliyorsunuz, başbakanlık kaldırılınca başbakanın Meclis'teki makamı cumhurbaşkanına tahsis edildi.

KISIK SESLİ KONUŞMALAR  CEREYAN ETTİ: Erdoğan ile Bahçeli arasında biraz uzakta olanların duyamayacağı şekilde kısık sesli konuşmalar cereyan ediyor. Erdoğan, Meclis'ten ayrılırken ‘cumhur ittifakı' için Bahçeli ile bir araya geleceklerini ifade etti.

İKİ LİDER İLK KEZ BİR ARAYA GELDİ: Bahçeli'nin ‘cumhur ittifakı'nın yerel seçimlerde de devam etmesi ve af teklifinden sonra iki lider ilk kez dün Meclis Başkanı'nın davetinde bir araya geldiler. Orada en kısa sürede görüşmek üzere randevulaştılar.

İLK ADIM ATILMIŞ OLDU: Böylece yerel seçimde ‘cumhur ittifakı'nın devam etmesi yönünde ilk adım atılmış oldu. ‘Cumhur ittifakı' yerel seçimde de devam edecek, ama yeni bir formatla.

GÖRÜŞMEDE DİKKAT ÇEKEN İSİM: Liderlerin çayında dikkat çeken isim elbette ki İYİ Parti Grup Başkanı Ahat Andican oldu. Meclis Başkanı Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ahat Andican’ı takdim edince Erdoğan, “Biliyorum, biliyorum” diye karşılık veriyor. Merhabalaşıp tokalaşıyorlar, karşılıklı olarak “Nasılsınız?” diyerek hal hatır soruyorlar.

İHRACATTA ARTIŞ VAR: Bahçeli de Ahat Andican’la tokalaşıyor. O sırada Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Eylül ayı verileri açıklandı. İhracatta artış, ithalatta ise azalma var” diye bilgi veriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gayet iyi” diye karşılık veriyor. “Almanya’dan bazı firmalar Türkiye’ye yatırım yapmak istiyor” diye konuşuyor.

KONUŞMANIN AĞIRLIĞI EKONOMİYLE İLGİLİYDİ: Siemens’in ismini veriyor. Sohbet ekonomi üzerine gelişiyor. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ağırlığını ekonomi oluşturdu. Erdoğan, ekonomiyle ilgili umutlu ve kararlı konuştu. Uzun sözün kısası, tünelin ucunda ışığın göründüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

TBMM'de İstiklal Marşı okunurken HDP'liler bakın ne yaptı!