BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,36
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan uyardı Suriye'nin kuzeyinde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde çok ciddi bir projenin uygulandığını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 36. Geleneksel Birlik Vakfı iftarında konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlar vardı.

Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde çok ciddi bir plan uygulanmakta ve bu plan üzerinde de ne yazık ki dost görünenlerin sinsilikleri yatmaktadır. Bunu da kendileriyle ayrıca paylaşıyoruz" dedi.

Erdoğan ayrıca müttefik ülkeleri, PKK'nın Suriye kolu PYD konusunda ikircikli davranmakla suçlamayı sürdürdü. Avrupa ülkelerini de mülteciler için gerekeni yapmamakla suçladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bizim kültürümüzde zengin, altınları, arabaları, maddi imkânları çok olandan ziyade gönlü geniş olandır. Değerli kardeşlerim, gönül zenginliğinin ne kadar önemli olduğunu son 6 yıldır Suriye ve Irak'taki çatışmalardan kaçan mülteciler konusunda sergilenen tavırda bir kez daha gördük, yaşadık. 'Bize bir yerlerden yardımlar gelecek de ondan sonra yapacağız' diye düşünmedik, tam aksine 'bizde ne var biz verelim' dedik. Biz devletin bütçesinden 10 milyar doları aşkın verdik ama sağ olsun sivil toplum örgütlerimiz, belediyelerimiz de en az bir o kadar da onlar verdiler. Niye? Çünkü bu milletin mayasında İslâm var."

"Bugüne kadar hiçbir Avrupa ülkesi bizim 10 farklı ilimizde kurduğumuz 26 barınma merkezinin bir benzerini tesis etmedi, edemedi. Peki burada sorun maddi imkân eksikliği miydi? Para, kaynak bulunamadığı için mi bütün bunlar yapılmadı? Tabii ki hayır. Buradaki sıkıntı vicdan terazisinin bozulmasıydı, merhamet eksikliği, şefkat eksikliğiydi."

BİZE VERİLEN CEVAPLAR...

"Bize verilen cevaplar var, diyorlar ki 'PYD, YPG bunlar DAEŞ'e karşı savaştıkları için biz onlara destek veriyoruz' diyorlar bazı dost ülkeler. Peki, bunu böyle söylüyorsunuz El Nusra'yı terör örgütü olarak kabul ediyorsun. El Nusra da DAEŞ'e karşı savaşıyor, onu niye dost olarak kabul etmiyorsun? Bize göre iyi terörist, kötü terörist olmaz, teröristlerin hepsi kötüdür."

"Eylem yaptıkları mahallelerde, vatandaşlarımızın ev ve iş yerleriyle birlikte camileri, kiliseleri, ibadethaneleri, Kuran-ı Kerim'leri hedef alan terör örgütü bu topraklara ait değildir. Tıpkı Suriye'de ve Irak'ta, İslâm'ın bin 400 yıllık kültürel mirasını yerle bir eden DAEŞ denilen terör örgütünün İslâm'la bir ilgisinin olmadığı gibi."