BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Türkiye'ye dön dedi Gülen'den jet yanıt geldi!

Erdoğan'ın Türkiye'ye dönmesi yönünde çağrı yaptığı Fethullah Gülen'den jet yanıt geldi...

Abone ol

Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan, AKP’nin bugünkü olağanüstü kongresinde Fethullah Gülen’e isim vermeden çağrıda bulundu ve bu çağrıya Gülen’den de cevap geldi.

Kongredeki konuşmasında Cemaat’le mücadelenin devam edeceği vurgusunu üzerine basa basa tekrarlayan Erdoğan, Fethullah Gülen’e şöyle seslendi:

“'Ey Pensilvanyadaki zat, sen bu Türkiye'yi seviyor musun? Türkiye'yi seviyorsan, niye Türkiye'de değilsin de Pensilvanya'dasın? Gel o zaman Türkiye'ye' deyin. Pensilvanya, herhalde bu vatanın topraklarından daha güzel olamaz. Niye Pensilvanya da Türkiye değil. Gel Erzurum'a, gel İstanbul'a, gel Ankara'ya, gel Konya'ya, gel Edirne'ye, niçin buralar değil de Pensilvanya? İnzivaya çekilmekse, itikaba girmekse herhalde buralarda oralardan çok daha anlamlı olacaktır.”

JET YANIT: TÜRKİYE'YE KENDİM GİBİ DÖNECEĞİM!

Erdoğan’ın bu sözlerine, Gülen’in resmi hesabı “FGulencomTR” adresinden,“Fethullah Gülen Hocaefendi: Türkiye'ye Humeyni gibi değil kendim gibi döneceğim!” şeklinde mesaj atıldı ve Gülen’in 2008 yılına ait videosu paylaşıldı.

screen-shot-2014-08-27-at-5.46.51-pm.png

Gülen o video da kendisine “Humeyni gibi dönecek” şeklinde eleştirilere cevap veriyor. Ancak bu videonun Erdoğan’ın sözlerinin hemen ardından paylaşılması, “Gülen’den Erdoğan’a yanıt” olarak yorumlandı.

İşte Fethullah Gülen’in o videoda söyledikleri: 

BEN İRANLI DEĞİLİM Kİ HUMEYNİ OLAYIM

“Ben İranlı değilim ki Humeyni olayım; Humeyni'nin iddiasını hiçbir zaman taşımadım ki ben Türkiye'ye Humeyni gibi döneyim. Ben kendi ülkemin çocuğuyum. Ben dıştan ithal edilmiş ve milletin başına musallat olmuş tufeylilerden değilim. O ülkenin çocuğuyum ben. Onun bir avuç toprağını dünyalara değiştirmem. Kendime göre bir gidişim vardı benim. Onu daha evvel de arz ettim ben, Türkiye'ye dönsem kendim gibi dönerim, yani şimdiye kadar nasılsam öyle.”