BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,17
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Trump'a Menbiç için ne dedi? Bomba sözler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump'a telefonda "Münbiç’e gireceğiz" deyince Trump "Bizim orada askerimiz var" diye karşı çıktı. Erdoğan da "Askerinizi güvenli bölgeye çekersiniz" karşılığı verdi.

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan,ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesindeki çarpıcı Menbiç diyaloğunu açıkladı. Erdoğan Trump'a neden "askerlerinizi çekin" dedi?..

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Partili büyükşehir belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıdan çarpıcı bir anekdot aktardı. Erdoğan'ın karşısındaki ekranda açık olan harita üzerinden Afrin Harekatı'nı belediye başkanlarına ayrıntılarıyla anlattığını belirten Selvi, Erdoğan'ın şu sözlerine yer verdi: “İlk olarak Hatay’dan iki noktadan girdik. Ardından Kilis’ten girerek ilerlemeye başladık” diyor. Harekâtı anlattıktan sonra gelinen aşamayı, “Harekâtta zor işimiz bitti” diye özetliyor."

TRUMP 'ORADA ASKERİMİZ VAR' DEYİNCE: Erdoğan'ın "Başkomutan" edasıyla harekatın ileri aşamaları hakkında da bilgi verdiğini anlatan Selvi, Erdoğan'ın o toplantıda anlattığı ABD Başkanı Trump ile arasında geçen şu diyaloğu da aktardı: “Afrin’den aşağıya, İdlib’e kadar inip orayı birleştireceğiz” diyor. Bu noktada bir an durduktan sonra kararlı bir ses tonuyla, “Münbiç’e de gireceğiz” diye devam ediyor. Söz Menbiç’e gelince, ABD Başkanı Trump’la yaptığı telefon görüşmesinde aralarında geçen bir diyaloğu aktarıyor. “Trump’a telefonda Münbiç’e gireceğiz dedim. O da ‘Bizim orada askerimiz var’ dedi. Ben de askerinizi güvenli bölgeye çekersiniz dedim.”

TRUMP'LA KONUŞTUKTAN 24 SAAT SONRA: Şimdiye kadar birçok sınır ötesi operasyon olduğunu ancak Erdoğan ilk kez Afrin harekâtında askeri kamuflaj giyip sınıra gittiğini belirten Abdülkadir Selvi, "Hem de bunu ABD başkanı Trump’la yaptığı telefon görüşmesinin üzerinden 24 saat geçmeden yaptı" hatırlatması yaptı.