BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,89
ALTIN 2.440,85
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Trabzon'da konuştu yazıklar olsun!

TRABZON'da vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Abone ol

TRABZON'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Artık dünya Türkiye'yi konuşuyor. Dünyada Türkiye bir idol olmuş durumda'' dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Alman basınına yaptığı açıklamalara da tepki gösteren Erdoğan, ''Çıkmış bir Alman dergisine beyanatta bulunuyor. Türkiye'de adalet, özgürlük yokmuş. Yazıklar olsun'' ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Yola çıkarken bir şey söylemiştik biz bu millete efendi olmayı değil hizmetkar olmaya geliyoruz demiştik. 15 yıl geçti. Bu 15 yıl içerisinden görevi aldığımız yerden bulunduğumuz yer çok farklı. Artık dünya Türkiye'yi konuşuyor. Dünyada Türkiye bir idol olmuş durumda. Battı bitti diyorlardı ama Türkiye'yi öyle aldık şimdi bu noktaya getirdik. 'Gezi'ciler çıktı meydana zannediler ki 'Gezi'cilerle biz Türkiye'yi bitiririz. Arkasında emperyalist güçler vardı. 11-12 ağaç bir yerden sökülüp başka yere taşınıyor diye kıyameti koparıyorlardı. 2.5 milyar fidan diktik. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak lafla olmaz icraatla olur.

''KANUNİ'Yİ DE TRABZONLU YAPTIM''

Bu ülkede biz Batı ile yarışacağız. Üniversitelerimizde kalite artacak. Bunlar için çok önemli adımlar atmamız lazım. Sağlıkta Türkiye'nin dört bir yanında hastanelerimiz var. Biten şehir hastanelerimiz var. Trabzon'un şehir hastanesi de yakın da başlıyor. Biz gelmeden önce Türkiye'de sağlıkta hastayı bir yerden bir yere alıp gitmek ölümdü şimdi ambulans uçaklarımız var mı? Var. Paletli ambulanslarımız var. Modern bir ülkeye bu yakışır da onun için. Bu bir lütuf değil bir görevdir. Biz Kanuni'nin torunuyuz. Trabzonlu Kanuni. Kanuni'yi de Trabzonlu yaptım. Ne diyor 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: YAZIKLAR OLSUN

Şimdi sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Çıkmış bir Alman dergisine beyanatta bulunuyor. Yazıklar olsun. Türkiye'de adalet yokmuş, özgürlük yokmuş. Ankara'dan çıktın İstanbul'a kadar yürüdün, senin güvenliğini kim aldı? Sen o yolda yürürken, o kadar vatandaşa zulmettin. Senin güvenliğini kim aldı? Bu hükümet aldı. Bu hükümet sana o imkanları verdi. Senin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde grevler var, işçiler adalet arıyor. Sen önce orayı hallet de ondan sonra konuşalım.

''ALMANLAR SON DÖNEMDE İSTİKAMETİ KAYBETTİLER''

Türkiye'nin yurtdışında kredisi gayet iyi bakmayın Almanlar sallayıp duruyor varsın sallasınlar onlar yanlışlarını anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak. Biz Almanlara bir şey yapmadık ama ne yazık ki Almanlar son dönemde istikameti kaybettiler. Ekim ayında seçim var birisi bir tarafa vuruyor birisi bir tarafa vuruyor. Ne tarafa vurursanız vurun, bis dosdoğru gidiyoruz.''