BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan talimatı verdi bakanlar ve milletvekilleri de var

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında hafta sonu yapılan İstanbul İl İstişare Toplantısı’nda Erdoğan'ın verdiği mesajları aktardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'de başlattığı değişim tüm hızıyla sürüyor. Metal yorgunu kimi il ve belediye başkanlarının görevden alınması sürerken son operasyon İstanbul'daydı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ardından AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de değişti.

Yeni il başkanı Bayram Şenocak’ın atanmasının ardından hafta sonu İstanbul İl İstişare Toplantısı’na Erdoğan da katıldı. Burada konuşulanları iktidar kulislerini takip eden gazetecilerden Abdulkadir Selvi köşesinde yazdı.

İSTANBUL’DA SEÇİM: (...)Erdoğan’ın, Selim Temurci’nin başka bir görevde değerlendirileceğini söylemesi teşkilatta memnuniyete yol açıyor. Temurci, Erdoğan 15 Temmuz darbe gecesi tehlikeli bir yolculuktan sonra İstanbul Atatürk Havalimanı’na indiğinde yanındaki isimdi. Erdoğan’ın asıl mesajı İstanbul seçimleri için oluyor, “15 milyon nüfusuyla İstanbul, Türkiye’nin beşte biri ediyor. İstanbul’u almamız lazım. İstanbul bütün dengeleri değiştirir” diyor. Erdoğan, Mevlüt Uysal’ın yeni belediye başkanı olduğu zaman da il istişare toplantısı yapmış ve ”İstanbul’u kaybedersek Türkiye’yi kaybederiz” diye uyarıda bulunmuştu.

"HAFTA SONLARI KAPI KAPI GEZİN" TALİMATI : Erdoğan’ı Türk siyasetine kazandıran İstanbul oldu. AK Parti, İstanbul’dan doğdu. Ancak İstanbul bir süredir sinyal veriyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan yüzde 51.79 oy oranı ile birinci turda seçilirken, İstanbul’dan yüzde 49.83 oy aldı. 16 Nisan referandumunda, evet oylarının Türkiye ortalaması yüzde 50.4 iken, bu oran İstanbul’da 48.65’te kaldı. Erdoğan bunu gördüğü için İstanbul’a neşter attı. Yeni il yönetimine bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanlarının her hafta sonu İstanbul’u kapı kapı gezmesi için program yapması talimatını verdi. Yerel seçimlere 13 ay var ama Erdoğan, İstanbul seçimlerini kazanmak için işi sıkı tutuyor.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı