BIST 9.543
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.486,48
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan talimat verdi Fatma Şahin harekete geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ümmühan Nine'ye sahip çıktı.

Abone ol

GAZİANTEP'in Şahinbey ilçesine bağlı Narlıtepe Mahallesi'nde dükkandan bozma elektrik ve suyu olmayan sıvasız bir odada komşularının desteğiyle hayatını sürdüren 87 yaşındaki Ümmühani Dağcıoğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin sahip çıktı.

Bir haber ajansından çıkan haberin ardından sabah saatlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personelince Narlıtepe Mahallesi'ndeki evinden alınan Ümmühani Dağcıoğlu, Gaziantep Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

Fatma Şahin, huzurevinde tek kişilik bir odaya yerleştirilen Ümmühani nineyi ziyaret ederek, sohbet etti ve kendisine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak, Ümmihani Dağcıoğlu'nun durumuyla ilgili bilgi veren Şahin, daha sonra telefonu Ümmühani nineye uzattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda konuşan Dağcıoğlu, "Oğlum ben huzurevinde duramam. Bana harabe verin, bir oda verin. Bana yapacağımız en büyük iyilik budur. Siz olmazsanız ben ölmüşüm. Ben sizin bastığınız toprağa kurban olurum oğlum." dedi.

“KENDİ EVİNDE RAHAT EDECEK ŞEKİLDE GEREKLİ DÜZENLEMELERİ YAPACAĞIZ”

Şahin, Ümmühani nineyle ilgileneceğini, çevresinden uzak olmayan bir yerde kendisine bir ev temin edileceğini aktararak, "Sayın Cumhurbaşkanımız 'Ümmühani teyzemiz nasıl rahat edecekse onun gereğini yapın' dedi. Talimatı bu yönde oldu" ifadesini kullandı.

Şahin, Ümmühani Dağcıoğlu'nun durumundan haberdar olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sabah kendisini aradığını ve Dağcıoğlu'yla ilgilenmesi talimatını verdiğini söyledi.

Şahin, Ümmühani ninenin huzurevinde birkaç gün misafir edileceğini ve en iyi şekilde bakılacağını belirterek şunları kaydetti:

"Teknik ekibimiz gidip teyzemizin evine bakacak. Devletimiz büyük. Ümmihani ninemize sayın Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Basında çıkan haberlerden sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz konuya hızlı bir şekilde müdahale etti. Sabah sayın Cumhurbaşkanımız aradı, ben de programımı yeniden düzenleyerek hemen Ümmühani teyzemizi görmeye geldik. Ümmühani teyzemiz huzurevimizde. Her konuda destek verilecek. O hemen evine dönmek istiyor.

Belediye olarak kendisinin daha sağlıklı şartlarda yaşamasıyla ilgili neler yapılması lazım. Bununla ilgili teknik ekibimiz eve gitti. Teyzemizi de burada ağırlayacağız. Sosyal devlet olmak tam da bu. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 yıl önce biz kimsesizlerin kimi olacağız diye insanı merkeze alıp ‘önce insan’ dedi. Bizim medeniyetimiz, inancımız yaşlılarımıza hizmet etmeyi, hürmet etmeyi emrediyor. Sosyal devlet ve sosyal belediyecilik anlayışıyla biz herkesi kucaklayarak devletin şefkat yüzünü göstererek 15 yıldır bu yolculuktayız. Hamd olsun şartlarımız, imkanlarımız her yönden birinci sınıf. Ümmühani teyzemizin evine dönme arzusu var. Evindeki ortamını iyileştirecek şekilde gerekli düzenlemeleri yapacağız. Onların hayır duasıyla bugünlere geldik. Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki hassasiyeti çok yüksek. Bakanlığım döneminde de 'Dokunamadığınız kimse kalmasın' talimatı vardı bize. Bugün de o hassasiyetle bizi aradı. Bakanlığımız gerekli her türlü desteği veriyor, biz de teyzemizle ilgilenip onun istediği şekilde, onu mutlu edecek şekilde her türlü tedbiri alacağız."