BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan talimat verdi! Artık olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, RTÜK için talimat verdi. Yeni bir yasal düzenlemeyle televizyon kanalları artık daha özgür yayın yapabilecek. Artık sansür diye bir şey olmayacak.

Abone ol

Her kesimin tepkisini çeken sansür gibi cezalar sona eriyor. Talimat Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya ile bir araya geldi. Görüşmede, sorunun yapısal olduğu ve yasal değişiklik gerektirdiğine yönelik görüş ön plana çıktı. 

KANUNDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLİYOR

Bu görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni bir yasal düzenleme üzerinde çalışılması talimatını verdiği öğrenildi. Bu kapsamda Yüksek Seçim Kurulu'nun cezalarının dayanağı olarak gösterilen 1961 tarihli, 298 sayılı kanunda değişikliğe gidilecek.

BAZI KANALLARA REKOR CEZA

Özellikle A Haber, Ülke TV, Kanal7 ve kanal24 gibi kanallara verilen rekor yayın durdurma cezaları ile gündeme gelen uygulamanın sona erdirilmesi için, Ak Parti nezdinde yasal düzenleme hazırlığı başladı. 

DARBE YASASI DEĞİŞECEK

Hazırlanan tasarı taslağında, darbe döneminin ürünü olan ve özel televizyonlar kurulmadan önce çıkarılan 54 yıllık, seçimlerin temel hükümlerine ilişkin" kanunda değişikliğe gidilmesi öngörülüyor.

RTÜK CEZALARI SON BULACAK

Yapılacak değişikliğe göre, YSK'nın seçim dönemi yayınları için RTÜK raporlarını dahi dikkate almadan kestiği cezalar son bulacak. İki kurum arasındaki işleyiş ve görevler net bir şekilde ayrılacak. 

ÖZEL TELEVİZYONLAR ÖZGÜRCE YAYIN YAPABİLECEK

Böylece özel televizyon kanallarının TRT kıstaslarına bağlı kalmak zorunda olmadan özgürce yayın yapabilmesi sağlanacak. Yani seçim dönemlerinde TRT kanunu üzerinden özel kanallara çeki düzen verilemeyecek. Bu kıstaslara dayanılarak ceza kesilemeyecek. 

YORUMLARA CEZA YOK

Taslağa göre, tartışma programlarında yapılan yorumlar da cezanın nedeni olmayacak. Milli birlik, beraberlik, hakaret gibi belli başlı kurallar haricinde Televizyon kanalları dilediği yayını yapabilecek, dilediği konuğu yayına alabilecek.