BIST 9.778
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.435,57
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan susukunluğunu yarın bozacak

Atalay, Başbakan Erdoğan'ın yarın Suriye ile yaşanan uçak krizi hakkında önemli açıklamalarda bulunacağını söyledi

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriye'nin düşürdüğü uçak ve yine Suriye konusundaki son gelişmelerle ilgili olarak, yarın yapılacak AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nı işaret etti.

Ankara Sanayi Odası (ASO)'nın 18. Gündem Toplantısı'na girişte gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Atalay, Suriye ile yaşanan uçak krizi ile ilgili değerlendirmeleri yarın Başbakan Erdoğan'ın yapacağını ifade etti. Düşürülen uçakta incelemelerin sürdüğünü hatırlatan gazetecilere Atalay şöyle cevap verdi: "Arkadaşlar o konu hakkında değişik açıklamalar yapıldı. Ama bu konuda size söyleyeceğim, son gelişmeler için yarın Başbakanımızın Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda bir konuşması olacak, orayı bekleyin derim."

"KOFİ ANNAN'IN ÇALIŞMALARI ZAMAN HARCAMA GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Yine başka bir gazetecinin Kofi Annan'ın Suriye temaslarından hükümetin umutlu olup olmadığı yönündeki başka bir soruya ise Atalay, "Tabi Türkiye-Suriye konusunda uluslar arası camia ile birlikte hareket etmeyi önemli buluyor. Daha 3 gün önce Paris'te Suriye toplantısı vardı ve dışişleri bakanımız katıldı. Bütün konular uluslar arası camia ile birlikte yürütülüyor. Suriye konusunda Dışişleri Bakanlığımız gerektiğinde açıklamalar yapıyor. Benim şahsen fikrim Suriye konusunda uluslar arası camia gecikmiştir. Orada katliamlar artıyor, şiddet artıyor. Kofi Annan'ın şu anda yürüttüğü sürece, başında biz destek verdik. Ama benim şahsi fikrim sadece zaman harcama gibi görünüyor." dedi.