BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.487,03
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan sucuk fabrikasını batırdı mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir televizyon programındaki ifadeleri üzerine Elif Et yazılı açıklama yaptı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan için söylediği "Bir sucuk fabrikasında muhasebeciydi. Var mı sucuk fabrikası? Hayır batırdı" sözlerine yanıt Elif Et'ten geldi.

Elif Et'in sahibi Ali Kopuz, programda, devlette 27,5 yıl çalıştığını ve çok önemli görevlerde bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'ı kastederek, "O nerede çalıştı? Bir sucuk fabrikasında muhasebeciydi. Var mı sucuk fabrikası? Hayır batırdı" dediğine dikkati çekti.

FABRİKA ÇALIŞIYOR
Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerini şaşkınlıkla dinlediğini ifade eden Kopuz, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bize ait olan ve et ürünleri imalatı yapan Elif Et'te Genel Müdür olarak çalıştı. Kılıçdaroğlu'nun kastettiği sucuk fabrikası bizim fabrikaysa, bizim fabrika o gün, bugündür çalışıyor. Dolayısıyla iddiası gerçek dışı" dedi.

BAŞBAKAN BÜYÜK KATKI SAĞLADI
Kopuz Ailesi olarak 3 nesildir hayvancılık sektörünün içinde olduklarını ve 40 yılı aşkın süredir de et ürünleri üretiminin içinde bulunduğunu bildiren Kopuz, "Ben 14 yaşımdan bu yana bu sektörün içindeyim. Sayın Başbakan da o yıllarda bizimle çalıştı. Bizimle çalıştığı süre içinde fevkalade bilgili ve becerikli olduğu için Elif Et'e olağanüstü katkılar sağladı. Hakkını teslim etmem lazım çok başarılı oldu" ifadelerini kullandı.

ŞİRKETİMİZİ ÇOCUKLARIMIZA BÜYÜTEREK DEVREDECEĞİZ
Elif Et Ürünleri'nin bugün dimdik ayakta olduğunu ve hiçbir zaman bir ekonomik sıkıntı yaşamadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Elif Et 50'yi aşkın personeli ile faaliyetlerini sürdürüyor. Allah'ın izniyle bizde çocuklarımıza şirketimizi inşallah büyüterek devredeceğiz. Türkiye'nin 2. sıradaki partisi olan CHP'nin genel başkanının bir televizyonda hem de canlı yayında bir firmayı ima ederek 'battı' demesinin o firma açısından hayati bir önemi var. Kanaatimce siyaset adamları, hele genel başkanları bu konularda çok hassas davranmalı. Bu vesileyle hatırlatmak istiyorum ki, sayın Kılıçdaroğlu özellikle firmalar hakkında konuşurken lütfen dikkatli olsunlar. Seçim ortamları elbette heyecanlı, ama sırf birbirlerini eleştirmek adına onlarca insanın çalıştığı firmaları töhmet altında bırakmaya hakları yok."