BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,04
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan son sözünü söyleyip gitti

Güney Kore ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan'dan çok önemli açıklamalar geldi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Başbakan Erdoğan'a Güney Kore ziyareti öncesi havaalanında ilkokuldan türbana, Kürtçe tabeladan bedelli askerliğe, Mehmet Ali Ağca'nın TRT'de programa katılmasından Kılıçdaroğlu'yla ilgili dansöz karikatürüne, borçların yeniden yapılandırılmasına kadar bir dizi soru soruldu.. 

 İşte Erdoğan'ın bu sorulara cevapları ve öne çıkan ana başlıklar: 

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SINIRSIZ DEĞİL

Basın özgürlüğüyle ilgili somut adımlar atılmadı? dediniz. Bu somut adımlar nedir konusunda sorarım.Basın özgürlüğü konusunda atılması gereken adımları attık. Ancak basın özgürlüğü sınırsız olmayacaktır. Yargı bu işin içinde olacaktdır. Köşe yazarları içerisinde bu süreci iyi değerlendirmesi gereken arkadaşlarımızın olması gerekir diye düşünüyorum. Bizim için de sınırsız özgürlük sözkonusu değil. Bize de neleri uygulandığı ortadadır. Siyasetçinin görevi bittiği anda dokunulmazlığı ortadan kalkar ve demoklesin kılıcı sallanmaya başlar. Bunu biliyorsunuz.

İŞ TABELAYA GELMİŞSE BU İŞ BİTMİŞTİR!

Erdoğan 'Diyarbakır'daki Kürtçe tabelaların valilik emriyle indirildiği'ne dair bir soruyu şöyle yanıtladı: Yargı tabelalar konusunda böyle bir karar vermişse bizim diyeceğimiz bir şey yok. Acaba bu ülkenin sorunları bu mudur? Buralarda mıdır? Buraya kadar inmiş midir? Eğer buraya kadar bu sorular inmişse biz bu işi bitirdik demektir...

TÜRBAN ÇÖZÜMÜ SEÇİMDEN SONRA

Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünisa Gül'ün ilkokula türbanla girenlerle ilgili değerlendirme yaptı. Sizin görüşünüzü merak ediyorum?" sorusunu Erdoğan şöyle yanıtladı:

Bütün bu konularla ilgili olarak özellikle milletvekili seçimlerinin sonrasını ben çok önemsiyorum. yeni anayasayı çok önemsiyorum. Yeni anayasayla birlikte aslında bu tür soru işaretlerinin netliğeğ kavuşacağı düşüncesindeyim. Biz halkımızla bütünleşerek bu soruları ve sorunları netliğe kavuşturmanın mücadelesini vereceğiz. Ben özgürlüklerin tanımı noktasında bireysel açıklama yapma durumunda değilim. Bu süreç milletvekili seçimlerinden sonra yeni anayasayı hazırlayacağız ve mecliste isteriz ki en geniş manada ve mutabakatla bunu çıkardığımız takdirde artık bu tür açıklamalara yer kalmayacaktır.

HANTEPE BASKINININ TAKİBİ YAPILIYOR

Erdoğan, "Hantepe baskınıyla ilgili bazı ses kayıtları gündemi işgal etmişti. İnsansız hava araçları müdahale etmeme noktasında iddialar var. Değerlendirmeniz ne olacak?" soruyu "Değerlendirme değil takibi yapılıyor" diye yanıtladı.

M.ALİ AĞCA'NIN TRT'YE ÇIKMASI NORMAL

Başbakan Erdoğan, Mehmet Ali Ağca'nın TRT'de programa çıkması, tartışma programına katılmasını nasıl değerlendirdiğine dair bir soruyu şöyle yanıtladı:

Bunu özel kanal devlet kanalı diye niye ayırıyorsunuz. Biraz önce basın özgürlüğünden bahsediyorsunuz. Siz hala devletçiliği savunuyor musunuz? Bu konuda rahat hareket edeceğiz. Özelde de olacak devlette de olacak.

RADİKAL GAZETESİ'NİN BAŞLIĞI YANLIŞ

Radikal Ankara muhabiri Tarık Işık'ın "Radikal Gazetesi'nin başlattığı 'savaşma konuş' kampanyasıyla ilgili görüşlerinizi rica edeceğim" sorusuna Erdoğan ilginç karşılık verdi:

Ben o ifadeyi pek anlamadım Tarık! Savaşan yok ki. Bak konuşuyoruz ne güzel. Radikal'de konuşuyor, yazıyor değil mi? Onun için o başlığı yanlış attılar diye düşünüyorum.

İşte Erdoğan'ın önemli açıklamalarından diğer konu başlıkları:

İRAN'IN MÜZAKERE TEKLİFİ

İran 23 Kasım y ada 5 Aralık'ta İstanbul'da müzakerelere başlamayı istiyor. Muhatapları bu konuda ne düşünüyor bilemem. Süreç işliyor.

GÜNDEMDE BEDELLİ YOK

Sözleşmeli askerlikle ilgili çalışmalar sürüyor. Ancak şu an bedelli askerlik kesinlikle mümkün değil. Ancak bedelli ile dövizle askerlik karıştırılmasın.

BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI

Yeni düzenlemeyi en geç arefe günü açıklayacağız.

KILIÇDAROĞLU'NA DANSÖZ KARİKATÜRÜ

Onu ben söylemeyeceğim, karikatüristlere sorun. Tayyip Erdoğan'ı kediye kuşa benzettiler. Buna bir şey söylemiyordunuz. Sizler bu dünyanın içerisindesiniz daha çok iyi bilirsiniz... Buna karikatüristler karar verecek...