BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.503,64
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan son kez aday olacağını söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alparslan Türkeş'in Nazım Hikmet'ten okuduğu dizelerle hitap etti ve ekledi: Son kez aday oluyorum...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) tarafından İzmir'de düzenlenen toplantıda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde son kez aday olacağını söyledi.

ALPARSLAN TÜRKEŞ GİBİ SESLENDİ

MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in daha önce Nazım'ın 'Bu memleket bizim' şiirinin dizelerinin aynısını okuyan Başbakan Erdoğan şöyle seslendi:

"Hani Nazım Hikmet diyor ya, 'Dört nala gelip uzak asyadan Akdeniz'e gelip kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim'. İşte İzmir bir merkez, bir yıldız, bir inci olma özelliğini taşıyor. İzmir halkı, sanayicisi, girişimcisi ve dinamik nüfusuyla önemli unsurlar barındırıyor. İzmir tarihte yaşadığı tramva değil tecrübe niteliği taşıyor. Gazi Mustafa Kemal bir mareşaldi. Birçok cephede savaştı. Suriye'den Çanakkale'ye kadar ordularına kumandanlık yapmıştı. Mustafa Kemal Çanakkale cehennemi, İstanbul'un işgalini, İzmir'in ve Erzurum'un işgalini yüreğinde hissetmiş bir devlet adamıydı."

ATATÜRK KİN POLİTİKASI KURMADI

Konuşmasında Atatürk'ten örnekler veren Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Ordular ilk hedefiniz Akdeniz deyip İzmir'e ulaştığında çok acı bir tabloyla karşılaştı. Selanik'ten yetişmiş Atatürk kadar göç acısını kim bilebilir? Anadolu'nun arzettiği manzarayı ondan daha derinlemesine kim görmüştür. Gazi Mustafa Kemal iç politikayı da dış politikayı da kin, öfke ve nefret tesis etmemiştir. Burası son derece önemlidir ve anlamlıdır. Kişisel tarihiyle birlikte Osmanlı'nın çöküşüne, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna şahitlik etmiş birisi olarak 1930 yılında Yunanistan Başbakanı Venizelos'u kabul etmiş, 1934 yılında da Venizelos tarafından Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmiştir. Politikasını küskünlük temeline oturtsaydı bugün böyle bir Türkiye olmazdı..."

BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY

Başbakan Erdoğan muhalefet partililerine dokundurmaktan da geri durmadı. Libya'daki olaylarla ilgili Mısır'dakine benzer bir konuşma yapmadığı için eleştirilen Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı:

Libya'da gerçekleştirdiğimiz tahliye operasyonu bütün  dünyada örnek gösterildi. Şimdi kalkıp muhalefet söyleniyor, 'Başbakan niye konuşmuyor?' diye. Senin başbakanın ne zaman konuşacağını iyi bilir. Kusura bakmayın ama bekara karı boşamak kolay derler ya, işte o hesap.  

İZMİR DAHA FARKLI YERDE OLABİLİR

İzmir'e hiçbir şekilde partizanca yaklaşmadıklarını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

"İzmir Akdeniz'in incisi olarak bugünkünden çok daha farklı yerde olabilirdi. Vücudumuzu taşın altına koyacağız. Bakın biz partizanlık yapmıyoruz. Biz Tunceli'den milletvekili çıkaramadık. Sizden rica ediyorum, yolunuz düşerse Tunceli'yi görün. Yolları, yapılan binaları yapın. Mersin'de, Antalya'da Diyarbakır'da nasıl yatırımlar yaptığımızı lütfen yolunuz düşerse inceleyin. Biz partizanlığa asla prim vermedik."

İZMİR'E YATIRIM YAPILMIYOR DEMEK İNSAFSIZLIK

Bazı dostlar İzmir'e yatırım yapılmadığından sitem ediyor. Bu söz insaflı bir yaklaşım değil. İzmir'deki yapılanlara bir bakın. İzmir'e 169 kilometre bölünmüş yol yaptık. İzmir'in potansiyeline denk bir vizyonla geleceğe bakmasını istiyoruz.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN GÜLDÜREN SATIRLARI
Başbakan'ın İzmir'deki konuşmasından
bazı ifadeler dinleyicilere tebessüm ettirdi.
İşte onlardan bazıları:

- Vücudunuzu taşın altına koyun

- İzmir'e beş vakit üniversite diyen Erdoğan hemen düzeltti: Beş vakıf üniversite kurduk

- Ben ve bazı milletvekili arkadaşlarımız son kez
aday olacak. Kusura bakmayın ama 30-40 yıl borsa başkanı yapanlar var.
(Başbakan'ın bu sözleri salondaki bakışlar bazı sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yapan yüzlere çevrildi ve gülüşmelere yol açtı. Erdoğan
düzeltme yoluna gitti 'Onları fahri başkanlığı oturtun'

KÜRTLER VATANA VE MİLLETE SAYGILIDIR

Konuşmasında isim vermeden BDP'ye de yüklenen Erdoğan devamla şunları söyledi:

"Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin bir mensubuyum demek niçin birilerini rahatsız ediyor. Etnik köken başka bir şey, anayasal vatandaşlık başka bir şey. Burada Türk bayrağından rahatsız edenler var. Benim Kürt kökenli vatandaşlarım böyle bir şey düşünmüyor. Onları istismar edenler düşünüyor. Türk vatandaşlarımın geneli bayrağına da vatanına da saygılıdır."

Erdoğan'ın konuşmasından diğer başlıklar şöyle:

İZMİR'İN LAİKLİK ANLAYIŞI FARKLI MI?

Laikliği tüm inanç gruplarının bir güvencesi olarak gördük. Laikliği inanç karşıtlığı olarak görmek isteyenlen bu kavramı anlamamış demektir. İnsanların endişeleri, kaygıları, korkuları bizim için ekonomik rakamlardan daha az önemli değildir.

DOĞU'DA KIŞKIRTICI SÖYLEM ZARAR VERİYOR

Ben Türkiye'nin her yerinde kışkırtcı söylemin zararlı olduğunu söylüyorum. Bizim kardeşlik ve dayanışma diline ihtiyacımız. Onun için milli birlik dedik, kardeşlik dedik. Sandıktan oy almak uğruna ülkenin hassas meselelerini kaşımak vicdana sığmaz. Bizim artık belli kitlelerin korkularına hitap eden değil 74 milyon insanımıza hitap eden muhalefete ihtiyacımız var.

SİZ İSTESENİZ DE OLACAK İSTEMESENİZ DE!

Şırnak ve Cizre'ye havalimanı yapmaya çalışıyoruz. Engellemeye çalışıyorlar. İsteseniz de istemeseniz de o havalimanlarını yapacağız. Batman'daki havalimanının terminalini görseniz dudaklarınız uçuklar.


BU SEÇİMDE SON KEZ ADAY OLUYORUM

12 Haziran'da son kez aday olacağını açıklayan Erdoğan şöyle konuştu:

"Bir milletvekili 3 kez ard arda aday oluyorsa 4. de ara vermeli. Açın bakın hangi partinin tüzüğünde böyle bir madde var. 30 yıldır borsa başkanı olanlar var. Aramızda olanlar varsa alınmaısnlar. Siyaset illa genel başkanlık sistemiyle yapılmaz.

Ben son kez milletvekilliği aday adaylığına soyunuyorum. Ondan sonra ara vermek durumundayım. Çünkü ilkelerimize önce ben ben uyacağım. Bu partinin anası da babası da benim."

ERDOĞAN'DAN KIZILAY'A MÜTHİŞ ÖVGÜ SÖZLERİ
Başbakan Erdoğan İzmir'de yaptığı konuşmaları okumak için ikinci sayfaya geçiniz

[PAGE]

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ege Bölgesi Kan Merkezi'nin açılışında İzmirliler'e hitap etti. "Türkiye'nin her alanda büyümesinin mücadelesi içindeyiz. Artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok, gündem belirleyen bir Türkiye var. Kızılay'ın faaliyetleri milletçe göğsümüzü kabarttı ve bizi gururlandırmaya devam ediyor" diye konuşan Erdoğan şöyle devam etti:  

Alan el değil veren elin olduğunu somut olduğunu dünyaya gösteriyor.
Haiti'de, Şili'de, Pakistan'da, Filistin'de Kızılay var. Kızılay'ın 2003'den beri yardım ulaştırdığı ülke sayısı 151 toplam yardım miktarı yaklaşık 193milyon dolar. Elbette ki Kızılay sadece yurtdışına dönük faaliyetler yürüten bir kuruluş değil. Elazığ depreminden Balıkesir'deki grizu patlamasına, sel felaketlerinden yangınlara kadar her yere elini uzattı. Kar yağışında mahzur kalan vatandaşlarımızın yanına Kızılay yetişti. Kızılayımızın bütün mensuplarını bu vesile ile bir kez daha kutluyorum.

İZMİR-İSTANBUL OTOYOLU GELİYOR

İzmir Ege'nin incisi. İzmir'e 8 yılda büyük yatırımlar yaptık. 6 bin 278 dersliğin yapımını tamamladık, okullarımıza bilgisayar gönderdik. Sağlıkta, adalette aynı şekilde. Başta İzmir Adalet Sarayı olmak üzere 5 adalet sarayı tamamladık. Çevre yollarını bitirdik. Bildiğiniz gibi şimdi İstanbul-İzmir otoyolunu yapıyoruz. Bugün Egeray'ın açılışını yapacağız biraz sonra. Daha yapacağımız çok işler var. Bunlar siz bizlere inandığınız ve güvendiğiniz sürece evellah bu süreç aynen böyle devam edecektir.