BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan sinyalini verdi Atalay açıkladı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratik açılımla ilglii sözlerinin ayrıntılarını açıkladı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda sinyalini verdiği Demokratik Açılım'da yeni dönem çalışmaları hakkında açıklamalar Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan geldi.

Atalay, gazetecilerin "Açılım süreci yeniden mi başlıyor?" sorusuna "Bu yöndeki çalışmalarınız daima sürüyor. O bizim kesintiye uğramamış bir çalışmamızdır. Ama yeni adımlarınız olacak" yanıtını verdi. 

Başbakan Yardımcısı Atalay, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na gelişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İşte Atalay'ın o açıklamalarından öne çıkan bölümler...

"Bizim 'Milli Birlik ve Kardeşlik Programımız', AK Parti'nin kuruluşundan beri en çok önem verdiği bir husus, yani vatandaşlarımız arasında kardeşliğin gelişmesi, devletle vatandaş arasında güven duygusunun gelişmesi, bu yöndeki çalışmalarımız daima sürüyor. Zaten demokratikleşme adımlarımız da bizim devam ediyor. O bizim kesilmemiş, kesintiye uğramamış bir çalışmamızdır. Ama o yönde yeni adımlarımız olacak."

ÇOK YÖNLÜ ÇALIŞMALAR VAR

"Çalışmalar Kamu Güvenliği Müsteşarlığı üzerinden mi olacak?" şeklindeki bir başka soru üzerine Atalay, "Çok yönlü çalışmamız var. Yani o çalışmalarımızda hiçbir kesinti yok. Yakın zamanda gelişen bazı olaylar sebebiyle değerlendirmeler oldu. Ben onu tekrar ifade ediyorum. Güvenlik birimleri arasında, bu konuda görev yapan kurumlar arasında doğrusu en ileri koordinasyon var şu anda. Ben o işin koordinatörü olarak, bu konuların koordinatörü olarak bunu söylüyorum. Bu manada çok iyi bir anlayış ve işbirliği var" diye cevap verdi.

İLK SİNYAL BAŞBAKAN'DAN

Başbakan Erdoğan da bugün partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada bu konuda sinyaller vermişti. Başbakan, kamuoyunda 'demokratik açılım' olarak adlandırılan Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne vatandaşların destek verdiğini belirtmiş ve bunu da şu sözlerle açıklamıştı:

"Biz Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi adı altında yeni ve kararlı bir süreç başlattık. Milletimiz de bu adımlarımıza iki kez onay verdi. 12 Eylül referandumu ve seçimlerde."

Erdoğan konuşmasında Kürt meselesini bedeli ne olursa olsun çözeceklerini de belirtmiş ve Türkiye'de herkesin bu meselenin çözülmesini istediğini belirtmişti. Erdoğan şunları söylemişti. "Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Bedeli ne olursa olsun, milletimizin desteğiyle bu meseleyi çözeceğiz. Bu uğurda son nefesimize kadar mücadele etmeyi de sürdüreceğiz."

ULUDERE'DE AMAÇ ANNELER BULUŞMASIYDI

Gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Uludere ziyaretiyle ilgili bir sorusu üzerine ise Atalay, şunları söyledi:

"İşin özünde 'anneler buluşması' en önemli unsuruydu, dünkü ziyaretin yani hem Başbakanımızın eşleri, hem benim eşim hem Fatma Hanım, diğer anneler bir araya geldiler, hem tekrar 'başsağlığı' hem de onların talepleri var onları dinlediler. Ben de köylülerle, özellikle cenaze sahipleriyle, muhtarlarla geniş bir toplantı yaptım. Yani hem olayla ilgili hem de köylerde, bölgede, sınırda yapılacak çalışmaları orada değerlendirmiş olduk. O talepleri bir kez daha dinledik. Bizim onlara söyleyeceklerimiz vardı, doğrusu şu anda ben bunu verimli bir toplantı olarak değerlendiriyorum. 

HÜKÜMET GÜNEYDOĞU'YA GİDİYOR

Her açıdan verimli, yani devletin vatandaşla direkt olarak yüz yüze gelmesi ve onları dinlemesi, onların söyleyeceğini söylemesi aradaki birçok yanlışlıkları da gidermiş oluyor. Esasen önümüzdeki dönemde, aylarda Güneydoğu bölgelerine biraz daha vatandaşlarımızla buluşma faaliyetlerini artıracağız. O yönde çalışmalarımız var, programlarımız var. Onları da sizlerle paylaşacağız. Ama dünkü ziyaret özellikle 'anneler buluşması' açısından simgesel değeri var"