BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan sinyali vermişti görevden alınıyorlar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, teröre destek veren belediye başkanlarının görevden alınması için hükümetin çalışma başlattığını açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teröre destek veren belediye başkanlarının görevden alınmasına ilişkin sözleri hükümette karşılık buldu. Erdoğan'ın uyarıları sonrası kolları sıvayan hükümet, teröre destek veren belediye başkanların görevden alınmasına imkan verecek yasal düzenlemelerin hazırlığı için çalışma başlattı. 

TRT Haber'de yayınlanan "Anadolu Soruyor" isimli programa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hükümetin çalışmasının detaylarını anlattı. 

Özhaseki, "Özelikle örgütün üs olarak kullandığı Suriye sınırına daha yakın olan, gidiş gelişlerin daha kolay olduğu ilçelerde de bütün bu çukur siyasetine destek veren belediye başkanlarının olduğunu hepimiz biliyoruz.

HDP BELEDİYE BAŞKALARININ TAMAMI GÖREVDEN ALINACAK MI?

Bütün HDP'li belediyeleri bu kapsama almak ve aynı şeyi söylemek doğru olmaz. Kendi halinde işini gücünü görenler de var. Ama arka tarafta üçlü oturmuş, dağın temsilcilerinin idare ettiği bir yapı da var bir çoğunda. Bu çatışmaların olduğu yerler öyle yerler.

Buralarda eğer birisi belediye başkanıyım diye geziyorsa, ve o da bu teröre alet oluyorsa onun o görevde durmaması lazım. Terör insanlık suçudur. Terörün iyisi kötüsü olmaz. Dini imanı olmaz. Kim yaparsa lanetlenmiş birisidir. Bütün dünyanın da lanetlemesi lazım.

GÖREVDEN ALMAK DOĞRU OLUR MU?

Efendim bunlar seçimle gelmişlerdi şimdi görevden almak doğru olur mu? Ne demek görevden almak doğru olur mu? Onları oraya seçen halk, çukur kazın, askere silah sıkın, devletin size verdiği yetkiyi kötüye kullanın, devletin verdiği parayı militanlara verin diye mi oy veriyor size?

Oyu bunun için mi veriyorlar? Hayır. Hizmet ederseniz eyvallah baş tacısınız. Ama devletin verdiği parayı başkasına aktarıyorsanız o zaman siz lanetlenmiş adamsınız.

"BİZİM TEKLİFİMİZ DİREK GÖREVDEN ALMAK"

Yetkiyi en kötüye kullanan insansınız. Sizin de görevden alınmanız lazım. Görevi bir belediye başkanı ihmal edebilir. Tembellik edebilir. Vatandaş onun cezasını seçimde verir. Ama teröre ilişmişse onun görevden alınması esas. Bu konuda bizim teklifimiz direk olarak bunun görevden alınması. Önümüzdeki günlerde zannediyorum öylede bir yasa gelir" ifadelerini kullandı.

"BURASI MÜTEAHHİTLİK BAKANLIĞI DEĞİL"

Bakanlık çalışmalarıyla ilgili soruları da cevaplayan Özhaseki, kimseye imar ayrıcalığı, devlet dairelerinde öncelik tanınmayacağını vurgulayarak 'Burası müteahhitlik bakanlığı değil' dedi.

Bütün vatandaşlara eşit muamelede bulunulacağını ifade eden bakan Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü:

Bakanlığımızla ilgili özellikle şunu söylemek isterim. inşaat sektörünü hızlandırmaya yönelik bir çok tedbirim var. Ama burası müteahhitlik bakanlığı değil. Olmayacak da bundan sonra. Her eline arsasını alıp gelen 'Ben buraya özel imar alırım, biraz da yoğunluk verin biraz da yükselsin bende gelip yapayım...' Asla böyle bir şey olmayacak. Bunu yapmayacağım. Yoğunlukla ilgili kim geliyorsa zaten birkaç gündür hepsini tırpanlayıp bırakıyorum.

Bu adalet duygusunu da zedeler. Bu haksızlık olsun diye yapılmış bir şey değil. Ama haksız kazanca mani olmak için yapılan bir şeydir. Herkes hakkına razı olacak. İmar planlarında ne varsa o uygulanacak. Özel imtiyazlı guruplar çıkıp da yoğunlaştırılmış bir şekilde binlerce konut yapıp üzerinden çok para kazanmayla çıldıramayacaklar.

Birinin yaptığını gören öbürü de 'bende yapmalıyım' deyip buraya saldıramayacak. Hakkına razı olacak.

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam polislerle katıldığı iftar programında teröre destek veren belediyelerle ilgili olarak, "Belediyeler konusunda gerekli adımları süratle atmamız gerekiyor ve o adımları da atacağız. Öyle belediye başkanı devletten gelen bütçe payını alacak bunu dağa gönderecek. Yok böyle şey, bunun da hesabını soracağız. Terör örgütünden sipariş, başkan yardımcıları, bütün bunların hepsini adım adım hesabını soracağız. Kanun gerekiyorsa kanun çıkartılarak, idari işlem gerekiyorsa işlem yapılarak. Bölgedeki belediyelerin örgütün tasallutundan kurtarılmasına ihtiyaç vardır ve bunun devlet olarak hükümet olarak yapacağız" demişti.