BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.438,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan sevgisi neden bazılarını çıldırtıyor?

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Twitter'da Erdoğan'ın sansürlenmesine tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Twitter'da Erdoğan'ın sansürlenmesinin iki yüzlülük olduğunu belirterek, "Erdoğan sevgisi neden bazılarını çıldırtıyor?" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan 24 TV'de Melik Yiğitel'in sorularını yanıtladı. Akdoğan şunları söyledi:

HDP KANDİL'İN TAKTİKLERİNİ GERÇEKLEŞTİRME BİRİMİ GİBİ

Türkiye'de siyaset kurumunu, demokrasiyi güçlendiren AK Parti'dir. Gelinen noktada terörün manivelası haline getirilmek isteniyorsa, Siyasi parti terör örgütünün yedeğine giriyorsa, doğrudan Kandil seni yönetmeye başlıyorsa. Sen artık siyasi bir faaliyet yapmak yerine terör örgütünün taktiklerinin gerçekleştirme birimi gibi çalışıyorsan o zaman demokrasi ve hukuk içinde kabul edilebilir bir şey olmaktan çıkmış demektir. Dokunulmazlık meclisin saygınlığını korumak için olan bir şeydir. Ama sen meclisin saygınlığına gölge düşürüyorsan, terör örgütünün amaçlarını gerçekleştirmeye çalışıyor, Kandil'den talimat alıyorsan orada bir sorun var demektir. Dokunulmazlılarda hodri meydan dedik, CHP ipe un seriyor.

BU YAPILAN İKİYÜZLÜLÜKTÜR, SAMİMİYETSİZLİKTİR

Twitter sahte hesaplardan hakaret ettiğinde bir şey denmiyor ama sayın Erdoğan'a sevgi gösterilerine müdahale ediyorsun. Bu ikiyüzlülüktür, ayıp şeydir. Erdoğan'ı seviyoruz demek seni neden rahatsız ediyor Twitter? Erdoğan sevgisi neden bazılarını çıldırtıyor?"

ANAYASA KONUSUNDA HUMMALI ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Anayasa konusunda gerçekten çok hummalı bir çalışma var. Türkiye'nin geleceğini anayasal düzenlemelerle götüremeyiz, mutlaka anayasa yazılması gerekiyor. Bu yüzden anayasanın değişmesi ihtiyaç. O zaman burada adım atmamız lazım. En son CHP masayı devirdi. Biz de kendi çalışmamızı yaptık. Daha önce de çalışmamız vardı, bir müktesebatımız var. Sayın Başkanımız da Nisan ayı içerisinde muhtemelen yazımı tamamlıyoruz, daha sonra da meclise sevkedilebileceğini açıkladı. Madem partiler yanaşmıyor, uzlaşmak istemiyor, biz kendi taslağımızı Meclise göndeririz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ VAZGEÇMEYECEĞİZ ÖNERİLERİZDEN

Türkiye'nin geleceği için yeni anayasa ne kadar önemliyse idari sistem de çok önemli. Onun için Başkanlık sistemini bunun bir parçası olarak görüyoruz. Onun için bizim vazgeçmediğimiz önerilerimizden birisidir.

Burada toplumsal baskının oluşması önemli. Toplumun diğer siyasilere baskı yapması lazım. Bu işin millete götürülmesi konusunda milletin diğer partilere baskı yapması önemli bir husustur. Buraya yoğunlaşmamız lazım.