BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,89
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan saldırı için onları işaret etti

Reyhanlı saldırısında muhaliflerin parmağı olduğu iddiasını yalanlayan Erdoğan korkunç saldırının arkasında kimin olduğunu açıkladı

Abone ol

Başbakan Erdoğan hafta sonu 46 kişinin ölümü ile sonuçlanan korkunç saldırının perde arkasını açıkladı.  Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ''Olay kesinlikle Suriye rejimi ile alakalıdır.Aslında bu olayların muhalif güçlerle yakından uzaktan alakası yok. Oyuna gelmek yok ama gerekli cevabı anında veririz.'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 46 kişinin ölümüne neden olan korkunç olay hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CİDDİ BELGELER VAR

Olayın ardından başlatılan çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Ciddi bulgu ve belgeler var. Rejimle alakalı bir olaydır, rejim bunun arkasındadır. Bu belli. Rejimin Türkiye’de de uzantıları var" dedi.

Erdoğan, Suriye'den gelen açıklamanın sorulması üzerine ise "Ne diyecek alakası var mı diyecek? Onların dünyaları yalan üzerine kurulu. Tabii ne yazık ki, bizim içimizde de onlara destek olanlar var" diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

YAYIN YASAĞI

Reyhanlı için yayın yasağı hakkında konuşan Erdoğan, '' Bu yasağı isabetli buldum olması gereken oydu. Süreci yönetme açısından yargının kararını doğru buldum.'' dedi.

ABD'DEN SONRA HATAY

ABD ziyaretinden sonra Hatay'a gideceğini söyleyen Erdoğan, ''Oyunlara gerilim politikalarına asla girmememiz gerekir. Büyük devlet olma idraki içinde atmamız gereken adımları atmalıyız. Oyuna gelmek yok ama gerekli cevabı anında veririz bunu herkesin bilmesi gerekir.'' dedi.