BIST 9.462
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.498,31
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan sahiden Batı karşıtı mı?

Son dönemde Batı dünyasına sert mesajlar veren Başbakan Erdoğan, yüzünü Doğu'ya mı çevirdi?

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın en yakınındaki isim olan Yalçın Akdoğan'a göre Erdoğan için asıl olan temel insani değerlerdir ve Türkiye'nin çıkarlarıdır...

Milli Görüş çizgisinden gelen Başbakan Erdoğan'ın Batı karşıtlığı söylemi arttı mı? Eleştirilere Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Star yazarı Yalçın Akdoğan, bugünkü köşesinde cevap verdi.

GEREKLİ VE ETKİLİ POZİSYON

Türk dış politikasının, Türk dünyasını, İslam dünyasını, Balkanları, Ortadoğu'yu ve Afrika'yı gözardı etmeyen bir çok boyutluluk kazandığına işaret eden Akdoğan,  Türkiye batı için 'gerekli ama etkisiz' eleman konumundayken 'gerekli ve etkili' bir pozisyona yükselmeye başladığını belirtiyor.

Türkiye'nin karar mekanizmalarındaki etkisini hissettirmeye başladığına dikkat çeken yazar, bu durumun tek taraflı angajmanı ve teslimiyet bekleyenleri rahatsız ettiği görüşünde.

ERDOĞAN OYUNLARA GELİR Mİ?

Batı'da başlayan Erdoğan karşıtı kampanyanın altında psikolojik baskı yaparak Türkiye'ye diz çöktürmek olduğunu yazan Akdoğan, "Peki Erdoğan bu oyunlara gelir mi?" sorusuna şu cevabı vererek yazısını tamamlıyor:

"Erdoğan ne batı karşıtlığı tezgahına düşer, ne de endişe edip öyle olmadığım ispata çalışır... Erdoğan için asıl olan temel insani değerlerdir ve Türkiye'nin çıkarlarıdır...
Bugün dünyanın ihtiyacı özü sözü bir, rol yapmayan, adil ve makul lider karakteridir. Erdoğan, 'düzen içinde teslimiyet'i değil, 'düzen içinde değişim'i simgeliyor. Hem sistemi tanıyor, hem de sorgulayarak değiştirmeye, demokratikleştirmeye çalışıyor. Erdoğan'ın içeride de dışarıda da yapmaya çalıştığı sadece bundan ibaret..."

Yalçın Akdoğan tüm

fuze.20131008092544.jpg