BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,85
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Rusya'ya Gülen'i bitirmek için gidiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta Rusya'ya yapacağı ziyaretin ana nedeni Fethullah Gülen mi? Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, Erdoğan'ın Rusya'dan Gülen hakkında istihbarat alacağını yazdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimi sonrası ilk yurtdışı ziyaretini Rusya'ya yapması akıllara 'istihbarat toplama' ihtimalini getirdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, ABD Demokrat Parti Genel Başkanı Debbie Wasserman Schultz'un istifasına neden olan istihbarat raporlarının basına Rus hackerlar tarafından sızdırıldığını hatırlattı. 

"Ortada epey karışık bir istihbarat alışverişi dönüyor" diyen Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin ardında da Gülen'in Türkiye'deki bağlantılarına dair elektronik istihbarat bulgularıyla döneceğini yazdı. 

Yetkin şunları kaleme aldı:

"....

İsterseniz tesadüf sayarsınız. O zaman mesela Erdoğan Rusya’dan Gülen’in Türkiye’deki bağlantılarına dair elektronik istihbarat bulgularıyla dönerse, onu da tesadüf sayabilirsiniz. Geçenlerde ABD’deki Demokrat Parti başkanı Debbie Schultz’un, istifasına yol açan elektronik posta skandalından dolayı Rus istihbaratını suçlamasını hatırlatayım size. Yani epey karışık bir istihbarat alışverişi dönüyor etrafta.

Haydi, buna da bir örnek verip bağlayalım konuyu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Gülen okulları aracılığıyla devlet kademelerine sızılmış birkaç ülkeye daha darbe uyarısı yaptıklarını açıkladı, sadece Kırgızistan’ın ismini verdi. Kırgızistan’ın Şangay Grubunun üyesi olduğunu, bu gelişmenin Rusya’yı ilgilendirdiğini hatırlatmaya gerek yok artık.

GÜLEN OKULLARI KAPATILMIŞTI

Rusya, malum, Gülen okullarının faaliyetini yıllar önce CIA ile işbirliği yaptığı suçlamasıyla kapatmıştı.

Artık bu kadarına da tesadüftür demezsiniz her halde."