BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.435,46
POLİTİKA

Erdoğan: Rumların Kıbrıs rüyaları asla gerçekleşmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın To Vima gazetesine açıklamalarda bulundu. Lozan, Kıbrıs ve PKK konusunda değerlendirmelerde bulunan Erdoğan Lozan Antlaşması'nın revize edilmesi gerektiğine yönelik görüşleri tekrarladı.

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden To Vima dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılmış bir söyleşisine geniş yer verdi ve söyleşiyi birinci sayfasından büyük bir Erdoğan fotoğrafı ile duyurdu. Söyleşide Erdoğan, azınlıklar, Türkiye-AB ilişkileri, FETÖ, Türkiye- AB ilişkileri, mülteci sorunu, Suriye konusu ve şahsı ile ilgili soruları cevapladı.

Erdoğan Yunanistan ziyareti sırasında büyük yankı uyandıran Lozan Antlaşması’nın revize edilmesi gerektiğine ilişkin görüşlerini To Vima’ya verdiği demeçte de tekrarladı. Erdoğan, Lozan Antlaşması’nın azınlıklara ilişkin hükümlerindeki eksikliklerin karşılıklı anlayışla çözülebileceği görüşünü savundu.

Erdoğan, Kıbrıs sorununa ilişkin ise daha sert mesajlar verdi. Erdoğan, “Kıbrıslı Rumların, Kıbrıs’ı hâlâ bir Yunan adasıymış gibi gördüklerini” belirterek “Bu rüyaları hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. Kıbrıs Türkleri eşsahip oldukları bu adada hiçbir zaman Rumların istediği gibi azınlık konumuna düşmeyecek. Zihniyet değiştirip, Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğini kabul etmezlerse, çözüm için müzakereler hep sonuçsuz kalacaktır” dedi.

Sitene Ekle