BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan rakam verdi 8 milyar dolar gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin Suriyeliler için 8 milyar dolara yakın para harcadığını açıkladı. Rakam dudak uçuklattı.

Abone ol

TÜRKİYE Suriye'den gelen sığınmacılar için dudak uçuklatan harcamalar yaptı. Rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Erdoğan Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptığı harcamanın 8 milyar dolara yaklaştığını belirterek, bunun sürdürülebilir olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet ziyareti için bulunduğu Belçika'nın başkenti Brüksel'de resmi törenle karşılandı.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın bulunduğu makam aracı, karşılama töreninin yapılacağı Kraliyet Meydanı'na atlı askerler eşliğinde geldi.

cumhurbaşkani-erdoğan-ve-eşi-emine-erdoğan-makam-araçlarindan-inişlerinde,-kral-philippe-ve-kraliçe-mathilde.jpgCumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan makam araçlarından inişlerinde, Kral Philippe ve Kraliçe Mathilde tarafından karşılandı.

İki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından Erdoğan ve Kral Philippe tören kıtasını selamladı. Erdoğan ve Kral daha sonra Belçika Kraliyet Sarayı'na geçti.

Buradaki törene, AB Bakanı Beril Dedeoğlu, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ile Belçika Başbakanı Charles Michel, Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile bazı bakanlar katıldı.

erdoğan-ve-kral-daha-sonra-belçika-kraliyet-sarayina-geçti..jpgCumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra Meçhul Asker Anıtı'nı ziyaret etti. Anıta çelenk bırakan Erdoğan, bando eşliğinde saygı duruşunda bulundu.

Meçhul Asker Anıtı'nda yanan ateşin önünde duran Erdoğan, alandaki hatıra defterini imzaladı.

''YAPTIĞIMIZ HARCAMA 7.5 MİLYAR DOLAR''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Yüksek Düzeyli İş Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan televizyonlardan canlı yayınlanan konuşmasında, "2.2 milyon Suriyeli sığınmacıya kapımızı açtık. Avrupa'nın tamamında mülteci sayısı 250,000 bile değil. Yaptığımız harcama 7.5 milyar dolar. Tüm dünyadan gelen destek ise 410 milyon dolar. Yaptığımız harcama 8 milyar dolara doğru gidiyor. Bu tablo sürdürülebilir değil" dedi.

Türkiye'nin AB üyelik sürecine de değinen Erdoğan, müzakerelerde yeni fasılların açılması beklediklerini; bunun Türkiye'nin olduğu kadar AB'nin de yararına olduğunu söyledi. Erdoğan, ekonomik ve parasal politikaları içeren 17 No'lu fasıl, dış güvenlik ve savunma politikasına yönelik 31 No'lu fasıl, adalet, özgürlük ve güvenlik konularını içeren 24 No'lu fasıl ile 15 No'lu enerji faslının öncelikli olarak açılmasını beklediklerini söyledi.