BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Erdoğan Rahşan Affı'ndan yararlamış

Kılıçdaroğlu'nu yolsuzlukla suçlayan Erdoğan'ın da Rahşan Affı'ndan yararlandığı ortaya çıktı.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı Rahşan Affı'na borçlu olduğunu söyleyen Erdoğan'a sürpriz hatırlatma. Milliyet'ten Melih Aşık, Erdoğan'ın da aynı afla kurtulduğunu söyledi Meclis'teki o konuşmayı hatırlattı.

Başbakan Erdoğan, Manisa'da bir kez daha Rahşan Affı olarak bilinen "Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası"nı hatırlattı Kılıçdaroğlu'nun bu sayede genel başkan olduğunu söyledi. Erdoğan'ın bir kaç kez hatırlattığı bu afla ilgili ilginç bir detay daha ortaya çıktı. İddialara göre Erdoğan'da aynı af sayesinde kurtulmuş.

MELİH AŞIK YAZDI

Milliyet'ten Melih Aşık'ın iddiasına göre Erdoğan, Kılıçdaroğlu ile aynı aftan yararlandı. İşte o dönemin gazetelerinde yer alan o bölüm;

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dokunulmazlık dosyasının bulunduğu Meclis Hazırlık Komisyonu’na, kendisine atfedilen suçun Bülent Ecevit’in başbakanlığı döneminde eşi Rahşan Ecevit’in isteğiyle çıkan Af Yasası kapsamına girdiğini bildirdi. Erdoğan, AKP Grup Başkanvekili Haluk İpek aracılığıyla Hazırlık Komisyonu’na gönderdiği yazıda, AKBİL dosyasının Bülent Ecevit’in başbakanlığını yaptığı 57. Hükümet döneminde 21.12.2000 tarihinde çıkarılan 4616 sayılı Af Yasası kapsamına girdiğini, bu nedenle dosya üzerinde işlem yapılmaması gerektiğini belirtti.”