BIST 9.454
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,02
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Paris'ten Brüksel'den endişeliyim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gezi olaylarına tepki gösteren Batı'nın Fransa'daki olaylara duyarsız kalmasını eleştirdi. Batı medyasının bu tavrını kınıyorum diyen Erdoğan ''Paris'ten Brüksel'den endişeliyim'' açıklamasında bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Belediyesi kentsel dönüşüm konutları teslim töreninde konuştu.

Gezi olaylarında Türkiye'yi eleştiren Batı'nın Fransa'daki olaylara duyarsız kalmasını kınadı. Erdoğan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları;

AH GEZİCİLER AH...

Bu projeyi rant olarak ifade edenler gelsinler buraya bir baksınlar. Onların öyle bir derdi yok ki. Onlar sadece itham etsinler. Ah Geziciler ah... Çarpık yapıların yerinde şimdi nasıl bir modern yapının oluştuğunu gözlerini görsünler. Onların gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar, onların dili var hakkı söylemezler.

BİZİM ÖYLE BİR DERDİMİZ YOK

Ne diyo çıkmış kanımızı dökerler diyor. Bizim öyle bir derdimiz yok o dert sen de ve senin geçmişinde var. Rahmetli Menderes'i ipe gönderen sizsiniz. Biz ancak bölücü terör örgütüyle bu mücadeleyi veririz. Bizim demokrasi mücadelemizde bu konuşulamaz. İnsan olan bu durumu görünce geçmişte yaptıklarından  dolayı utanır, çıkıp özür diler. Bunlar zaten bizim muhatabamız da değil. Bizim için mühim olan milletimizdir.

Bundan 3 yıl önce bugünlerde İstanbul'da bir eylem başlatılmıştı. Diğer şehirlerimize sıçrayan bu eylemlerde arabalar dükkanlar yıkıldı. Gezi Parkı'nın dahi altını üstüne getirdiler. Gezi olayları sırasında arkadaşlarımızın ısrarıyla bir grupla bir araya geldim. Bana başka dışarıya başka söylediler. Türkiye'nin gündeminde ne kadar proje varsa durmasını istiyorlardı.

Esenler'deki Kentsel Dönüşüm projelerinin tesliminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın olması dikkat çekti. Bayraktar, TOKİ Başkanı olduğu dönemde kentsel dönüşüm projelerinin yönetimindeki isimdi.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNDEN KORKANLARIN SENARYOSUYDU

Bunların dikili ağacı yok. Tanıdım. Öteki ziveleri saymıyorum bile. Gezi Parkı'nda yapılan iş 12 ağacın naklinden başka bir şey değildi. Nitekim bugün parkta ağaçlarda yerle yerinde duruyor zaten. Dünyada orman ve yeşil alan varlığını en çok arttıran ülke Türkiye'dir. Gezi olayları Türkiye'nin büyümesinden rahtsız olanların sahneye koyduğu senaryoydu. Bugün Paris yanıyor. 3 yıl önce Taksim'i mesken tuatan medya bu olaylarda kör,sağır ve dilsiz kalmıştır. Paris'te yaşanan olaylardan dolayı bende endişeliyim.

FRANSA POLİSİNİN ŞİDDETİNİ KINIYORUM

Fransız polisinin şiddetini kınıyorum. Batı medyasını kınıyorum. İnsan hakları örgütlerini daha duyarlı olmayı davet ediyordum. Bana akıl vermeye çalışanlara sesleniyorum Paris'teki özgürlük mücadelesini yapanlara karşı niye böyle yapıyorsunuz? Fransa'nın ve batı ülkelerinin 17-25 aralık darbe girişimlerine maruz kalmasından korkuyoruz. Diyarbakır'a kameramanlarını gönderiyorlar, sonra da kalkıp endişeliyiz diyorlar. Evet ben de Paris'ten şimdi endişeliyim, Brüksel'den endişeliyim.