BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Paralel yapı MOSSAD'la işbirliği yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "paralel yapı" olarak nitelendirdiği Fethullah Gülen Cemaati'ni İsrail'in dış istihbarat servisi MOSSAD'la işbirliği yapmakla suçladı. Erdoğan, "Bunu göremeyenlere yazıklar olsun" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "paralel yapı" olarak nitelendirdiği Fethullah Gülen Cemaati'ni İsrail'in Dış İstihbarat Servisi MOSSAD'la işbirliği yapmakla suçladı.

Erdoğan, "Paralel yapının hala MOSSAD ile işbirliği tuttuğunu göremiyorlarsa yazıklar olsun" dedi.

"Bu yapı sadece şahsıma taarruz eden bir yapı değil. Öncelikle Türkiye'nin ulusal güvenliğine, bütünlüğüne taarruz etti" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Telefonların dinlenmesi ne demek? MİT tırlarının fotoğraflarını ahlaksızca dünyaya servis etmek ne demek? Bunlar milli değiller. Bunlarla iş tutanlar çok yakında mahcubiyet yaşayacak...Kim bunlara karşı tavır almazsa ülkesine, vicdanına, dinine haksızlık etmiştir."

TÜSİAD'ı de eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'ni (TÜSİAD) de eleştirdi.

Erdoğan, "TÜSİAD Başkanı çıkıp 'Ben paralel yapı görmüyorum' dedi. Belki onun da montajı vardır" dedi.

Eski TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in "Muhatabımız Cumhurbaşkanı değil Başbakan" şeklindeki sözlerini de hatırlatan Erdoğan, "Neymiş, muhatapları Cumhurbaşkanı değilmiş? Sen kimsin? Bu fakiri, milleti muhatap görmüş, sen görmesen ne yazar" diye konuştu.

'7 Haziran kırılma noktası'

Erdoğan 7 Haziran'da yapılacak genel seçimin Türkiye için bir kırılma noktası olacağını, 400 milletvekili çıkaran iktidarın yeni Türkiye'nin temel taşlarını döşeyeceğini söyledi.

"Yeni anayasayı yapalım ve başkanlık sistemini tartışmaya başlayalım" diyen Erdoğan, yeni Anayasa ile işçi-memur ayrımının da kaldırılması gerektiğini belirtti.