BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,54
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan, Pamukoğlu'na yine sert çıktı

Kızılay'ın iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan Osman Pamukoğlu'na sert çıktı: Gramın ne, çapın ne?

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayı'nın 144. kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen iftar yemeğinde, emekli komutan Osman Pamukoğlu'na sert çıktı.

MEDYA'YA ELEŞTİRİ

Yaklaşık 3 gündür Myanmar'da temaslarda bulunan Türk heyetinin bu gece yarası Türkiye'ye döneceğini belirten Erdoğan, yaptığı telefon görüşmelerinde Arakan'daki tablonun Somali'den çok daha feci olduğunu aktardıklarını belirtti. Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Myanmar heyetinde yer almasını eleştiren bazı medya mensuplarına eleştiride bulundu. Erdoğan, "Bu güne kadar diplomatik bir münasebeti geliştirmediğiniz bir ülkede böyle bir tablonun olduğu dönemde 50 bine yankı nüfusa sahip ülkeyle siz böyle bir adımı atıyorsunuz, 'bunun Dışişleriyle ne alakası var?' diyor. İnanır mısınız bu bir kısım medyanın Türkiye'yi ellerinden gelse 780 bin km karelik vatan toprakları içinde de yaşamamasın isteyecekler."

PAMUKOĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ

İsim vermeden bir televizyon programında 'Hakkari elden gitti' açıklaması yapan HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Bu nasıl bir zihniyet? Üstelik ordunun içinden gelen bir kişi olarak bunu söyleyeceksin. Utanmadan, sıkılmadan başbakanı televizyona davet ediyor, kimsin sen, gramın ne, çapın ne?! General olmuş. General olsan ne yazar. Mesele çapın olacak, bir yere yar olacaksın. Böyle bir durumun da yok. Bizim bu ülkede işimiz var."